© Haber Hanesi 2014 - 2025

İSTANBUL’DAN ILICA BÖLGESİNDEKİ 17 OKULA - GELECEK KÖPRÜSÜ

İstanbul Biruni Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu’nun geleneksel olarak düzenlediği “Gelecek Köprüsü” projesi kapsamında bu seneki rotası Kahramanmaraş’tı.

Projenin koordinatörlüğünü yürüttüğü İstanbul Biruni Üniversitesi PDR son sınıf öğrencileri Ayşenur Aydın ve Mustafa Kaçmaz’ın 4 aylık çalışmaları sırasında, LCW,  İstanbul Sultangazi ve Bahçelievler Belediyeleri, İstanbul Valiliği sponsorluğunda, Ilıca İmam Hatip Orta Okulu Müdür İbrahim Karalar ve Ilıca Gençlik ve Tanıtım Derneği’nin lojistik desteği Kahramanmaraş Ilıca bölgesinde 16 ilk ve ortaokul, 1 liseyi kapsayan 1000 öğrenciye giyim, kırtasiye ve kitap yardımında bulunuldu.

Biruni Üniversitesi’nde PDR Topluluğu’nun düzenlediği kermesten elde edilen gelirlerle projenin Türkoğlu ayağında Ceceli İlkokulu Anasınıfı’nın yenilenmesi ve 54 öğrenciye giyim, kitap, kırtasiye ve eğitsel oyuncak yardımında bulunuldu.

Proje gerçekleştirilirken hediyelerini alan çocukların mutlulukları gözleri yaşarttı. Gelen yardımlara karşı bölge halkı ve okul öğretmenlerinin memnuniyetleri ve teşekkürleri İstanbul’dan gelen ekibin yüzünü güldürdü.

İstanbul ekibi tarafından yapılan açıklamda; “Projenin sürecinde desteklerini esirgemeyen Ilıca Gençlik ve Tanıtım Derneği başkanı Mustafa Kaçamaz’a ve dernek üyelerinden Yakup Kaydı, Orhan Torun, Numan Koca, Feyzullah Kayan ve Mehmet Uzun’a, Ilıca İmam Hatip Ortaokulu müdürü İbrahim Karalar’a, PDR topluluk başkanı Ayşenur Aydın ve topluluk üyelerine gönülden teşekkür ederiz.” denildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER