Isparta Valisi Aydın Baruş göreve başladı
GÜNDEM
ISPARTA (AA) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliğinden Isparta Valiliğine atanan Aydın Baruş göreve başladı.
Vali Baruş'u valilik önünde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, kaymakamlar, kurum müdürleri karşıladı.
Baruş, gül şehrinde güllerle karışlanmanın ve gül insanlarla muhatap olmanın kendisi için büyük bir heyecan olduğunu söyledi.
Malatya'dan sonra Isparta'da görev yapmasının kendisi için büyük onur olduğunu belirten Baruş, "Bunu bahşeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Her gün yeni bir başlangıç, her yeni görev bir umut." dedi.
Baruş, görevini dürüstlükten ödün vermeden sürdüreceğini vurgulayarak, "Buradan aynı karşılandığım gibi güllerle uğurlanmak istiyorum. Kamu görevlilerinin temel amacı insanımıza hizmet. Bu görevlerde bulunmamızın hikmeti budur. Devlet vatandaş birliğini sağlamak en temel hedeflerimizden biri olacaktır. Güller şehrinin insanlarının yüzünü daima güldürmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Çalışma prensibinin disiplin ve fedakarlığa dayalı olacağını bildiren Baruş, şöyle devam etti:
"Kamu görevinde bulunan arkadaşlarımızdan her zaman ciddiyet bekleyeceğim. Vatandaşımızın gönlünü kazanmalarını her zaman kendilerine nasihat edeceğim. İstişare, danışma, fikir alma çok önemli bunun için. Isparta'daki toplumun tüm kesimleriyle birlikte vatandaşımızla daima birlikte olarak el ele kentin daha ileriye gitmesi için çaba sarf edeceğim."
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.