© Haber Hanesi 2014 - 2025

Isparta’da şehitler ve gaziler için fidan dikildi

ISPARTA (AA) Isparta'da Orman Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ve gaziler için 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Koçtepe mevkisindeki ormanlık alanda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Orman Bölge Müdürlüğü ile Şehit Dul ve Yetimleri Derneği iş birliğiyle fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Vali Ömer Seymenoğlu, törende yaptığı konuşmada, herkesin görevinin orman varlığını artırmak olduğunu söyledi.

Geleceğe bırakacak en önemli mirasın ormanlar olduğunu belirten Seymenoğlu, "Orman bir ağaçtan daha fazlasıdır. Her biri doğanın dengesi, hayatın sürdürülebilirliği için bize bahsedilmiş birer nimettir. İnsanların ve canlı varlıkların yaşam alanıdır. Dünyamızı serin tutar, sellerle ve erozyonla mücadele eder. Ağacın ve ormanın bu kadar önemli olduğu bir dünyada mutlak suretle çevremizi ağaçlandırmalı, var olan orman varlığımıza sahip çıkmalıyız. Toplum olarak öncelikli görevimiz, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini arttırmak, her kesimin çevreye duyarlı hale gelmesini sağlamak, bozuk ve ağaçsız alanları ağaçlandırmak ve genç nesillere duyarlılık kazandırmak olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı ise meydana gelen orman yangınlarının, ciğerlerini yaktığını dile getirdi.

Törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gönen Kaymakamı Ali Argama, şehit yakınları, gaziler, daire müdürleri, orman teşkilatı mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER