Ispartalı öğrenci, uluslararası matematik yarışmasında birinci oldu
GÜNDEM
ISPARTA(AA) Isparta'da 3. sınıf öğrencisi Havva Ebrar Can, çevrim içi yapılan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birincilik elde etti.
Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim gören 9 yaşındaki Havva Ebrar, 3. sınıf kategorisinde 9 bin 625 öğrencinin katıldığı yarışmada sorulan 15 sorunun tamamını doğru cevapladı.
Havva Ebrar, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarının planlı çalışmayla geldiğini söyledi.
Yarışmaya her gün matematik soruları çözerek hazırlandığını belirten Havva Ebrar, "Soruların hepsini doğru cevaplayarak dünya birincisi olduğum için çok mutluyum. Birinci olduğumu öğrenince hemen ailemle paylaştım, çok gururluyum." dedi.
Başarılı öğrenci yaşıtlarına, sınavlara veya yarışmalara hazırlanırken stres yapmamaları ve her gün düzenli ders çalışmaları tavsiyesinde bulundu.
"Çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum"
Havva Ebrar'ın matematik öğretmeni Derya Denizgür ise yarışma sonucunu öğrendiklerinde öğrencileriyle gurur duyduklarını dile getirdi.
Geçen aylarda bir öğrencilerinin daha yarışmada dünya birincisi olduğunu ifade eden Denizgür, "Öğrencilerimiz arkadaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Ebrar küçük yaşta olmasına rağmen ailesinin desteğiyle bu yarışmaya katıldı ve çok güzel bir başarı elde etti. Ebrar okula başladığı günden bu yana akıl oyunlarına çok düşkün bir öğrenci. Çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum." diye konuştu.
"Ailecek çok mutluyuz"
Baba Hakan Can da kızlarının başarısıyla mutlu olduklarını ve gurur yaşadıklarını anlattı.
Havva Ebrar'ın akıl oyunları ve satranç etkinlikleriyle kendini geliştirdiğini aktaran Can, "Ülkemize başarıyı getirdiği ve bize bu duyguyu yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ebrar eve geldiğinde düzenli bir şekilde ödevini yapar, kitabını okur, testlerini çözer. Matematik oyunlarını küçüklükten beri seviyordu, buna yönelik bir heyecanı ve ilgisi vardı. Derya öğretmeninin tavsiyesiyle sınava girdi ve ilk sınavında da bu başarıyı yakaladı. Ailecek çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.
Uluslararası Caribou Matematik Yarışması
Öğrencilerin matematiği severek yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli organizasyon, internet ortamında, dünya çapında yarışma düzenleniyor. Yılda 6 kez 12 kategoride yapılan yarışma İngilizce, Fransızca ve Farsça yapılıyor. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, bu dillerden birini seçiyor.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.