© Haber Hanesi 2014 - 2025

Jandarma komandolar Osmaniye’den dualarla Suriye’ye uğurlandı

OSMANİYE (AA) Suriye'de terörden arındırılan bölgelerde görev yapacak Osmaniye Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, düzenlenen törenin ardından dualarla görev yerlerine uğurlandı.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Osmaniye Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, askeri ve mülki erkan ile askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Yılmaz, kahramanca görev yapan komandolara yeni görevlerinde başarılar diledi.

Komandoların ailelerine de seslenen Yılmaz, "Komandolarımızın kıymetli aileleri sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki böyle komandolar yetiştirmişsiniz, vatan sizinle gurur duyuyor. Kahramanlarımızın şanlı bayrağımızı bugüne kadar hep en yüksekte dalgalandırdı, bugün de dalgalandırmaya devam edecek, şüpheniz olmasın." dedi.

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer de Suriye'de yürütülen faaliyetler ve alınan tedbirler sayesinde terör örgütünün bölgede ve ülkede bitme noktasına geldiğini söyledi.

Son 10 yıldır Suriye'de bir kaos ve iç savaşın hüküm sürdüğünü hatırlatan Koyuer, "Şunu unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bütün dünyaya haykırdığımız dış politikanın gereği, bölgedeki yangını kontrol altında tutmak için ordayız. Varlığımız sayesinde ülke içerisindeki terör olayları minimuma düştü. Ayrıca Türk milleti olarak atalarımızdan gördüğümüz gibi her zaman mazlumun yanında olduk. Şimdi sıra sizde. Onların sığınabileceği bir Türkiye'si var ancak unutmayın bizim öyle bir şansımız yok." ifadelerini kullandı.

Osmaniye Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul ise Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişte Kore, Kıbrıs, Bosna Hersek, Kosova, Irak, Afganistan ve Libya'da olduğu gibi Suriye'de de Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarması ve polisi ile barışı desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Çakmak, komandolar ve şehitler içi dua etti.

Komando andının okunmasının ardından aileleriyle vedalaşan askerler, Suriye'deki üs bölgelerine uğurlandı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER