KSÜ’de İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Tasavvufi ve Edebi Kişiliği Anlatıldı
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu tarafından “Mehmet Akif Ersoy’un Tasavvufi ve Edebi Kişiliği” konulu panel düzenlendi.
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü KSÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Kahveci yaptı. Panelde konuşmacı olarak ise KSÜ İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Farsakoğlu Eroğlu ve Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri, İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Baz yer aldı.
Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Farsakoğlu Eroğlu, “Mehmet Akif Ersoy, hem sorunu hem de çözümü şiiriyle ortaya koyan büyük bir dava adamıdır.” ifadelerini kullandı. Akif’in yetiştiği ortam ve o gün ülkenin içinde bulunduğu durumların Akif’in yaşamına etkilerine ilişkin bilgiler veren Eroğlu, Akif’in edebiyatından daha önemli olanın örnek yaşamı ve halkın sorunlarını dert edinen dava insanı yönünün olduğunun altını çizdi.
Doç. Dr. İbrahim Baz ise Akif’in tasavvufi yönüne ilişkin bilgiler vererek vatan için bedel ödeyen biri ve vatan için ödenen bedellerden biri olduğunu söyledi. Akif’in sufi bir yönü olmasına karşın tarikat ehli olmadığını ifade eden Baz, ülkenin içinde bulunduğu durumun Akif’in şiir dilini büyük ölçüde etkilediğini belirterek “Akif’i anlamak bu vatanı anlamaktır.” dedi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.