© Haber Hanesi 2014 - 2025

KSÜ’de Milli Mücadele’de Maraş Paneli Düzenlendi

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle 12 Şubat Mahalli Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından “Milli Mücadele’de Maraş Paneli” düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “Kahramanmaraş olarak istiklal ve istikbal mücadelemizin 99’uncu yılını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” diyen Rektör Can, “12 Şubat Kahramanmaraş için de ülkemiz için de önemli bir gün. Bizler 99 yıldır bu ruhu yaşamaya ve gençlerimize hatırlatmaya çalışıyoruz. 12 Şubat Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de Milli Mücadele’nin tetikleyicisi olmuştur. 12 Şubat Türk Milleti’nin bayrağına, istiklal ve istikbaline her vesileyle sahip çıkacağının ispatıdır. 12 Şubat bu aziz milletin namusuna uzanan ellere fırsat vermediği gündür.” şeklinde konuştu.

“Bu vatan toprağının şehitler diyarı olduğunu unutmamamız, Milli Mücadele ruh ve şuurunu yaşatmanın, gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Rektör Can, “Gerektiğinde vatan için ölmeye hazırız fakat bugün yapmamız gereken çok çalışmak ve her anımızı doğru değerlendirmektir. İşimizi en iyi şekilde yaparak ülkemize en iyi şekilde hizmet etmiş oluruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken, panelin başkanlığını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Alpaslan yaptı.

Panelde Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Şavkılı “Maraş Milli Mücadelesi ve Kadın Kahramanlar”, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Edip Çelik “Yerli ve Yabancı Kaynaklara Göre Maraş Milli Mücadelesi” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tülay Aydın “Maraş Milli Mücadelesinde Milli ve Dini Unsurlar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER