© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kadın Çiftçiler Günü, Zeytinpark’ta kutlandı

ANTALYA (AA) Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret Borsası iş birliğiyle Zeytinpark'da düzenlenen etkinlikte Kadın Çiftçiler Günü kutlandı.

Tarımla ilgilenen 16 kadın kooperatifinin katılımıyla gerçekleştirilen programa Korkuteli, Elmalı, Kumluca, Finike, Döşemealtı ve Antalya merkez ilçelerinden çiftçi kadınlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, programda yaptığı konuşmada, "Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın süreklilik sağlanmasının en önemli rolü siz kadınlarımızsınız. Evinde ev işlerini yapan, hayvanlarına bakan, çocuklarına anne, kocasına eş olan kadınlar bizim kadınlarımız. Bütün dünyanın yükünü çiftçi kadınlarımızın omuzlarına yüklemişiz, bu yüzden biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bir nebze fayda olabilmek için hamur yoğurma makinası, üzüm sıkma makinası gibi bir takım araç gereçler veriyoruz. Fidan fide gibi ek kaynak olsun diye yardımcı olamaya çalışıyoruz, biz her zaman onların yanındayız." dedi.

Söz alan tarım yazarı Mine Ataman ise kadın çiftçilerin gününü kutlayarak, "Kadınlar yaratıldığımız günden itibaren dünyayı o kadar güzel gözlemlediler ki her şeyi çok iyi biliyorlar. Biz bütün kadınlar içimizdeki yaşam enerjisiyle işi elimize alacağız, üretime destek vererek dünyanın kötü gidişatına dur diyerek, iklim değişikliği ile mücadele edecek ve yeniden dünyayı güzel bir yere dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Programda kadın çiftçilerin sorunları ele alındı, emekçilerle birlikte söyleşi yapıldı. Söyleşi sonrasında ise müzikli eğlenceyle kadın çiftçiler arasında kutlama devam etti.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER