Kahramanmaraş, Uluslararası Şalvar Güreşleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Uluslararası Şalvar Güreşleri Festivali, 12 Ağustos tarihlerinde Kahramanmaraş'ta düzenlenecek.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde organize edilecek festival, 1 Ağustos Pazar günü Hartlap Mahallesi'nde başlayacak.
Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan'dan yaklaşık 450 sporcunun katılacağı organizasyonun ikinci günündeki etkinlikler ise Pazarcık ilçesindeki Atatürk Parkı'nda yapılacak.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, AA muhabirine, festivali Kahramanmaraş'ta gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kahramanmaraş ile özdeşleşen şalvar güreşini dünyaya duyurmayı amaçladıklarını belirten Hopur, "Pazarcık Belediyesi ile Uluslararası Güreş Festivali düzenleneceğiz. Güreşlere yurt içinden 30 takım, yurt dışından da Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan takımlarının katılımını bekliyoruz. Festivale katılacak sporculara başarı diliyorum." ifadelerini kullandı.
Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise ata sporu şalvar güreşlerini halkla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Belediye olarak vatandaşları sporla iç içe aktivitelerle buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Yılmazcan, "Böyle önemli bir spor organizasyonun güreşe gönül vermiş ve bu sporu seven tüm hemşerilerimizi bir araya getireceğine inanıyor, tüm hemşehrilerimizi Uluslararası Şalvar Güreşleri Festivaline davet ediyoruz." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.