© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta ”Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinliği kapsamında pedal çevrildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, "Avrupa Hareketlilik Haftası" etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çekya'nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Alpaslan Türkeş Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde başlayan etkinlikte katılımcılar, güvenlik önlemleri eşliğinde belirlenen güzergahta bisiklet sürdü.

Program öncesinde konuşan Çekya'nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, sporun sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir şey olduğunu söyledi.

Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Vacek, "Bisiklet kullanımı aslında ulaşımı da rahatlatıyor ve mesafeleri de zaman olarak kısaltıyor. Elektrikli bisiklet kullanımı da bir noktada risk oluşturabiliyor. Zaman zaman bisikletlilerin yayalara karşı dikkatli olması gerekiyor. Türkiye gerçekten büyük bir ülke, her şehrinde Kahramanmaraş gibi kendi çözümlerini kendi üretmesi gerekiyor. Ben de kişisel olarak hem ulaşım aracı hem de eğlence amaçlı bisiklet sürüyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin dünyada giderek artan katılımlarla kutlandığını belirtti.

Güngör, etkinliklerin bu yılki temasının "Sürdürülebilir Ulaşım, Sağlıklı ve Güvenli Hareketlik" olduğunu dile getirdi.

Programda ayrıca, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi çocuklarına protokol üyeleri tarafından bisiklet hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER