Kahramanmaraş’ta ”Bayrak olayı”nın 103. yıl dönümü kutlandı
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş Kalesi'nden Fransız bayrağı indirilerek, yerine Türk bayrağının göndere çekilmesinin 103. yıl dönümünde etkinlikler düzenlendi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince organize edilen etkinlikler kapsamında, Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki Rıdvan Hoca'nın kabri başında gerçekleştirilen anma programında Kur'anı Kerim okundu, dua edildi.
Atatürk Meydanı'nda devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Kent protokolü ve vatandaşlar, daha sonra Kahramanmaraş Kalesi'ne kadar Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüş yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, buradaki konuşmasında, 103 yıl önce şehrin işgal edilmeye çalışıldığını hatırlatarak, kahraman ecdadın birçok cephede şehri kurtarmak adına mücadele verdiğini söyledi.
Bir cuma sabahı ecdadın Ulu Cami etrafında toplanarak kaleye yürüdüğünü anlatan Güngör, şunları kaydetti:
"Ecdat cuma namazı için toplanmıştı. Rıdvan Hoca hutbeye çıktı. Cumanın kılınmasının şartlarından birinin bayrağın yerine asılması olduğunu ifade etti. Rıdvan Hoca'nın sözüyle ecdat, kaleye hücum etti, tekrar ayyıldızlı bayrağımızı göndere çekti. Bu vesileyle bize bu toprakları vatan olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ecdadımız canıyla, kanıyla bu toprağı bizlere vatan olarak bıraktı. Maraş'ın Milli Mücadele'si tüm Anadolu'ya ilham olmuştur. Anadolu'nun kurtuluşunun çok büyük sembolleri, çok büyük olayları var. Kahramanmaraş, kurtuluş mücadelesinin öncü şehri. Ecdadımızın kurtuluş mücadelesi sadece Kahramanmaraş'ın değil tüm Anadolu'nun kurtuluşuna kıvılcım olan, bağımsızlık ateşini yakan bir olay."
Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi ve mehter takımı gösteri sundu.
Programa, Vali Vekili Ömer Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç ve Cihat Sezal ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve vatandaşlar katıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.