Kahramanmaraş'ta Jandarma, "Trafik Dedektifleri"ni yetiştiriyor!
GÜNDEMKahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Ekipleri tarafından "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında, Jandarma sorumluluk alanındaki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik seminerler veriyor.
Türkiye'de yaşanan trafik kazalarında yılda ortalama 7 bin 500 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 300 bin vatandaşın ise yaralandığını bildiren yetkililer, trafik kazalarının en aza indirilebilmesinin ve sorunun kalıcı olarak çözülmesinin eğitimden geçtiğini vurguladı.
Eğitimlerde, özellikle kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde duruluyor. Yapılan araştırmalarda emniyet kemeri takmanın ölümleri %45, yaralanmaları ise %55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını bildiren yetkililer, bu hususun öneminin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için emniyet kemeri takılmış, özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösterip anlatıyor.
Jandarma Trafik ekiplerinin il genelinde seminer faaliyetlerine eğitim dönemi süresince devam edileceği bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.