© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta çiçek açan badem ağaçları karla kaplandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi sonucu çiçek açan badem ağaçlarını kar ve soğuk hava vurdu.

İlçenin yüksek kesimlerinde mart ayıyla canlanmaya başlayan doğa, kar yağışının ardından beyaza büründü.

Dün başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı sonrası çiçek açan badem ağaçları kar altında kaldı.

Üretici Ali Davarcı, AA muhabirine, bu sene badem veriminin geçen yıllara oranla daha az olabileceğini düşündüğünü belirterek, "Yaklaşık 60 kök bademimiz var. Erken açtıkları için kardan nasibini aldılar. Buna bağlı olarak bu sene ürün rekoltemizin düşeceğini öngörüyoruz." diye konuştu.


İlginizi Çekebilir

Çimko, Halep’te Yeni Entegre Çimento Fabrikası Yatırımını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor

SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren yapı malzemeleri sektörünün öncü şirketlerinden Çimko, Suriye’nin Halep kentinde yaklaşık 200 milyon dolara varan değerde entegre çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor.

Şehitkamil’den Dülük Antik Kenti İçin Viyana Çıkarması! Mithras Tapınağı Dünya Gündeminde

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte, Dülük Antik Kenti kazıları ve Mithras Tapınağı’nın uluslararası tanıtımı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Global Gods in Local Contexts” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Yılmaz, Avusturya halkını Dülük Antik Kenti’ni yerinde görmeye davet etti.

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

TÜM HABERLER