Kahramanmaraş’ta ”dur” ihtarına uymayan şüpheliler kovalamaca soncu yakalandı
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinde "dur" ihtarına uymayan otomobildeki 5 şüpheli kovalamaca sonucu gözaltına alındı.
Şeyh Adil Mahallesi'nde denetim yapan polis ekipleri, 46 EZ 458 plakalı otomobili durdurmak istedi.
İhtara uymayan otomobildekiler, yaklaşık 10 kilometrelik kovalamacanın ardından Menderes Mahallesi'nde ara sokakta yakalandı.
Yapılan inceleme sonrasında, otomobildeki Ö.İ'nin (25) yerel ilamat masasınca yalan tanıklık suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı, C.O. (25) ve O.O'nun (19) ise 2 gün önce Şeyh Adil Mahallesi'nde gerçekleşen bir hırsızlık olayının failleri olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından firari olarak arandıkları belirlendi.
Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada, folyo içerisine sarılı çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
Otomobildeki N.D, (42) C.K. (26) ile diğer 3 şüpheli işlemleri için Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Olayla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de çeşitli ihlallerden dolayı sürücü Ö.İ'ye 4 bin 351 lira cezai işlem uyguladı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.