© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta ”Öncelik Yayanın” etkinliği gerçekleştirildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ta Vali Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla "Öncelik Yayanın" etkinliği yapıldı.

Trabzon Bulvarı'ndaki programda, sürücülere "Yayalar kırmızı çizgimiz" yazılı şapka ve maske dağıtıldı.

Trabzon Bulvarı'ndaki yaya geçidinden geçen Vali Coşkun ve beraberindekiler, burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederek bazı çocuklara "kırmızı düdük" hediye etti.

Vali Coşkun, gazetecilere, trafikte toplumsal duyarlılığın önemine işaret ederek, bu tür etkinliklerin tüm sürücülere ulaşılıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığının yayaların önceliğine ilişkin uzun süredir yürüttüğü çalışmayı hatırlatan Coşkun, "Bu kapsamda 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın', 'Sen dur yaşam durmasın', 'Yayalar kırmızı çizgimiz' şeklinde bakanlığımızın belirlemiş olduğu sloganlar çerçevesinde sürücülerimizi bilgilendiriyoruz. Özellikle kontrolsüz yaya geçitlerinde kurallara uyulması ve dikkatli olunması noktasında farkındalık oluşturmak için bu çalışmayı emniyet, jandarma ve paydaş kurumlarımız ile birlikte sahadayız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından polis ve jandarma ekipleri, trafik kuralları hakkında bilgilendirici broşür dağıttı.

Programa, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Başkanı Albay Ahmet Tunç, Oinikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Nuri Serkant Kara da katıldı.


İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER