Kahramanmaraş’ta şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar programında, kentteki şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları bir araya geldi.
Onikişubat ilçesindeki bir restoranda gerçekleştirilen programda Kur'anı Kerim tilavetinin ardından davetliler oruçlarını açtı.
Vali Ömer Faruk Coşkun, yaptığı konuşmada, şehit aileleri, gazi ve yakınlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti.
Katılanlara teşekkür eden Vali Coşkun, "Şehit aileleri, gazi ve yakınlarına bizlerle iftar sofrasını paylaşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ailelerimiz, şehitlerimizin bizlere emanetidir. Devletimize ve milletimize emanettir. Elimizden geldiğince bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya da şehitlerin kıymetli emanetleriyle ramazanın maneviyatını beraber yaşadıklarını söyledi.
Şehit ailelerine hizmet etmenin kendileri için büyük bir gurur olduğunu aktaran Kaya, ramazan ayının Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Kahraman ise organizasyonu düzenleyen kurumlara teşekkür etti.
Programa, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan ile ilgililer katıldı.
Buradaki programın ardından Ünal ve beraberindekiler, Abdulhamithan Camisi'nde kılınan teravih namazı sonrası cami avlusunda Büyükşehir Belediyesi Gençlik Gönülleri ile cemaate tatlı ikram etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.