© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’taki Ali Kayası, cam seyir terasıyla kent turizmine katkıda bulunacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: ”Buraya yapacağımız cam seyir terası ve yeme içme mekanı, Kahramanmaraş’ın turizm ve ziyaretçi sayısına çok önemli katkı sağlayacak”

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ali Kayası mevkisinde, Menzelet Barajı manzarasına hakim alana yapılacak cam seyir terasıyla yılda 250 bin kişinin bölgeyi ziyaret etmesi hedefleniyor.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Bulutoğlu Mahallesi'nde yer alan, heybetiyle ziyaretçilerini büyüleyen Ali Kayası'nın turizme kazandırılması amacıyla Menzelet Barajı ve Güredil Kalesi'ne hakim bir tepeye seyir terası yapılması için çalışmalara başlandı.

Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğinde baraj gölünden 160 metre yükseklikte sarp kayalıkların üzerine inşa edilen dört mevsim ziyaret edilebilecek cam seyir terasının Nisan 2023 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

Bölgedeki birinci etap çalışmaların ardından hem tekneyle hem de kara yoluyla ziyarete açılması beklenen cam seyir terasın kent turizmine de önemli katkı sunması öngörülüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AA muhabirine, Kahramanmaraş'ın çok sayıda doğal ve kültürel mirasa ev sahipliğini yaptığını dile getirdi.

Güngör, kentin turizm altyapısını her geçen gün güçlendirdiklerini belirterek Ali Kayası'na yapılan cam seyir terasın önemli proje olduğunu ifade etti.

"Yıllık 250 bin ziyaretçi hedefleniyor"

Edebiyat Yolu güzergahında yer alan Ali Kayası'na yapılan cam terasın bölgenin turizme kazandırılması açısından önemli bir proje olduğunu ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

"Ali Kayası'nın çok güçlü bir hikayesi var. Burada 200 metreye yakın bir yükseklik var. Dünyanın en güzel cam seyir teraslarından biri Ali Kayası cam seyir terası olacak. Buraya yapacağımız cam seyir terası ve yeme içme mekanı Kahramanmaraş’ın turizm ve ziyaretçi sayısına çok önemli katkı sağlayacak. Buraya kara yoluyla gelen ziyaretçiler baraj üstünden tekneyle dönüş yapabilir ya da tekneyle Menzelet Barajı üstünden gelerek kara yoluyla dönebilir. Buraya geldiklerinde eşsiz manzara çerçevesinde dinlenme ve yeme içme mekanında vakit geçirebilirler. İlk etap projelerin ardından ziyaretçiler buraya gelip kamp ve yürüyüş yapabilirler. Belki buraya 1 saat diye gelenler buraya 1 gün ayıracaklar. Bu tesis ortaya çıktığında Ali Kayası için benim hedeflediğim yıllık en az 250 bin ziyaretçi."

Çalışmalar kapsamında seyir terasının etrafında çeşitli sosyal donatılarında yapılacağını ifade eden Güngör, amaçlarının Ali Kayası'nı turizmde marka haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER