© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kaş’ta çocuk trafik eğitim parkı açıldı

ANTALYA (AA) Kaş Belediyesi tarafından ilçede inşa edilen çocuk trafik eğitim parkı hizmete açıldı.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığının her yıl vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama noktasında önemli adımlar attığını söyledi.

Eğitimin çocukluktan başladığını hatırlatan Yazıcı, "Valimizin himayelerinde gerçekleştirilen bu açılışta, öncelikle bu parkurun hayata geçirilmesinde çok büyük emekleri olan ilçe belediye başkanlığımıza, il ve ilçe emniyet müdürlüğümüze, diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da ilçede açılan parkurun yapılmasının geleceğin teminatı çocuklara verdikleri değerin bir örneği olduğunu ifade etti.

İlçede vatandaşların trafik konusunda bilinçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Ulutaş, "İnşallah birçok evladımız, trafik kurallarını, burada emniyet mensuplarımızın desteğiyle en iyi şekilde öğrenir. Parkur alanının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Parkta, 5 akülü araçla yılda yaklaşık 6 bin çocuğa eğitim verilmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER