Kaş’taki yarım asırlık okul yeniden hayat buluyor
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Kaş ilçesinde 15 mahallede bulunan 17 eski okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden yapılması projesi çalışmaları kapsamında, Boğazcık Mahallesi’ndeki eski okul da onarılıyor.
Kaş Belediyesi, ilçedeki bazı mahallelerde kapalı ve kullanılmayan okulları tadilat yaparak, bölge halkının hizmetine sunacak. Bu kapsamda Boğazcık Mahallesi’nde de çalışmalar yapılıyor.
Boğazcık Mahalle Muhtarı Veli Gökçe, yaptığı açıklamada, okulun 49 yıl önce yapımına başlandığını, 197475 yıllarında hizmete açıldığını söyledi.
Bugün okulun atıl durumda bulunduğunu belirten Gökçe, “Bu esere sahip çıkan, mahallemize kazandıran Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
Gökçe, okulun yapımında kullanılmak üzere develer vasıtasıyla civardan mahalleye taşlar taşıdıklarını hatırlatarak, “Okulumuz bu taşlarla yapıldı. Atalarımızın elleriyle yerleştirdiği taşları burada her zaman göreceğiz.” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Süleyman Durmaz da "Başkanımız sayesinde bizim okulumuz da proje kapsamında yenileniyor. Anılarımız da canlanıyor." ifadelerini kullandı.
Mustafa Hancı ise çalışmalar tamamlandığında mahallede sosyal etkinlikler yapılacağı için mutlu olduklarını dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.