Komşusunun asansörden çıkmasını engellediği öne sürülen sanığa 5 yıl hapis istemi
GÜNDEMAntalya’da tartıştığı apartman yöneticisinin asansörden çıkmasını engellediği iddia edilen kadın hakkında ”kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla dava açıldı
ANTALYA (AA) SİNAN ÖZMÜŞ Antalya'da tartıştığı komşusunun asansörden çıkmasına engel olduğu öne sürülen kadın hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
Kepez ilçesinde daha önce aidatlar konusunda yaşadıkları tartışma nedeniyle aralarında husumet bulunan apartman yöneticisi O.P'nin asansörden çıkmasına engel olduğu iddia edilen Ç.B. hakkında hazırlanan iddianame, 6. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Müşteki O.P. ifadesinde, olayın dışarıda başladığını, kendisini korumak için asansöre bindiğini belirtti.
Dışarıda sanığın babasının da bulunduğunu belirten O.P, "Bana saldırmaması için sanığın babasını tutuyorlardı ayrıca sanık asansöre tekme attı. Beni asansörden dışarıya çıkarmamak için defalarca sensöre müdahale etti. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.
Tutuksuz sanık Ç.B. ise asansöre binmek için gittiğinde O.P'nin de tesadüfen orada olduğunu belirtti.
O esnada siteyle ilgili sorunları konuşmak istediğini ifade eden Ç.B, "Ben de asansöre bineceğim için konuşurken asansörün kapısını kapanmaması için tuttum. Kesinlikle müştekiyi hürriyetten yoksun kılma kastıyla hareket etmedim." dedi.
Sanık avukatı Mehmet Akif Yıldız, yaptığı açıklamada, müvekkilinin olay günü babasıyla apartmana girdiğinde yöneticiyle karşılaştığını ve kendilerinin de aynı katta oturmaları sebebiyle asansöre hamle yaptıklarını söyledi.
O sırada husumetten dolayı tekrar bir tartışma başladığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:
"Tartışma esnasında birbirlerine hakarette bulunuyorlar. Müşteki yukarı çıkmak için tekrar asansör düğmesine basıyor. O esnada müvekkilim sensöre elini koyarak asansörü durduruyor. Ondan sonraki süreçte hakaret iddialarından dolayı karşılıklı şikayetler oluyor. Müştekinin, 'Asansörden çıkmama engel oldu' diye bir beyanı geçiyor. Bunun üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi. Müvekkilimin 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 5 yıla kadar hapsi isteniyor."
Yıldız, zaman zaman kişilerin son anda yetiştikleri asansörlerin yukarı doğru hareket etmemesi için elini sensörlere tuttuğunu belirterek, müvekkilinin yaptığının da bundan farklı bir durum olmadığını savundu.
Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.