© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kongre turizmi ve düğün organizasyonu temsilcileri Antalya’da buluştu

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy: ”Bu sene 3 Hint düğünü yaptık, 10 düğün daha yapılması kesinleşti. İlave düğünler de alacağız”

ANTALYA (AA) Uluslararası toplantı, teşvik gezisi, konferans, kongre, etkinlik ve destinasyon düğünü gerçekleştiren sektörün temsilcileri, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu'nda (International MICE&Wedding ForumIMWF'2022) bir araya geldi.

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde farklı etkinliklerle başlayan forumla, Türkiye'nin toplantı, konferans ve sergi, düğün gibi alanlardaki pazar payının artırılması hedefleniyor.

Türk Hava Yolları ana partnerliğinde gerçekleştirilen foruma, 31 ülkeden MICE ve düğün planlayıcılarının yanı sıra uluslararası zincir otelleri, tanıtım ofisleri ve hava yolu şirketlerinden 180 temsilci katıldı.

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, düzenlenen basın toplantısında, International MICE&Wedding Forum'un altıncısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katılımcıların 100'e yakınının acente temsilcilerinden diğer kısmının da otelcilerden oluştuğunu vurgulayan Ersoy, "25 ülkeden acente, 6 ülkeden de otel müdürleri, tanıtım ofisi burada. 2022 bizim için hızlı başladı. Bu kadar hızlı bir talep artışı beklemiyorduk. RusyaUkrayna arasındaki savaştan maalesef bizler de etkileniyoruz." diye konuştu.

Hindistan pazarının çok aktif ve canlı gittiğini aktaran Ersoy, "Bu sene 3 Hint düğünü yaptık, 10 düğün daha yapılması kesinleşti. İlave düğünler de alacağız" dedi.

Ersoy, şöyle devam etti:

"Hindistan'da yıllardır yaptığımız yoğun pazarlama faaliyetlerinin geri dönüşlerini alıyoruz. 5 bin kişilik bir toplantı grubu toplantısı için görüşmelerimiz devam ediyor. HindistanTürkiye arasında olumlu giden ilişkiler, turizme ve ticarete de iyi biçimde yansıyor. 1,3 milyar kişilik nüfusuyla yılda 27 milyon yurt dışına çıkan turist kapasitesiyle Hindistan kıymetli bir pazar. Önümüzdeki beş sene içinde 107 havalimanını açmayı planlıyorlar. Uçak siparişleri oldukça yüksek. Tüm ülkeler o kapasiteden pay alabilmek için yarış halindeler."

Toplantı hakkında bilgi veren Ersoy, yüz yüze ikili görüşmelerin yapılacağını, toplantıda belirli konuların ele alınacağını, otellere ve turistik cazibe yerlerine gezi düzenleneceğini aktardı.

Ersoy, katılımcıların toplantının ardından Kapadokya ve İstanbul'da da gezilere katılarak, Türkiye genelini deneyimleme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.

Forum, 24 Nisan'da sona erecek.


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER