Kuyumcu çalışanını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'da kuyumcu dükkanında çalışanı öldürüp altınları çalan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Serdar Ö, tutuklu bulunduğu cezaevinden Kovid19 tedbirleri kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın soygunu planlayarak kuyumcu çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü öldürdüğü belirtti. Savcı, sanığın "tasarlayarak kasten öldürme, "yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından cezalandırılmasını istedi.
Son sözü sorulan sanık Serdar Ö, soygunu tasarladığını ancak Gür'ü öldürme niyetinin olmadığını savundu.
Olay sonrasında 112'yi arayarak sağlık ekibi çağırdığını iddia eden Serdar Ö, tek amacının altınları alarak iş yerinden ayrılmak olduğunu söyledi.
Sanık, yaptıklarından pişman olduğunu ifade etti.
Sanık avukatı İlkim Şeyma Büyükkaçar ise sanığın olayda öldürme kastının olmadığını savunarak müvekkilinin cezasında indirim hükümlerinin uygulanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanığa "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma"dan 14 yıl ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.
Heyet, sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.
"Allah kimseye böyle bir acı vermesin"
Öldürülen Abuzer Atakan Gür'ün eşi Nurcan Gür, duruşma sonrası gazetecilere, adaletin yerini bulduğunu söyledi.
Çocuklarıyla çok büyük acı yaşadıklarını anlatan Gür, "Eşim geri gelecek mi? Gelmeyecek. Ama içim soğudu. Bir başkasına daha yapamayacak. Mahkeme heyeti sanığa indirim uygulamayarak adaletli davrandı." diye konuştu.
Oğul Gürkan Gür de mahkemenin kararından memnun olduklarını dile getirerek, "Sanık hapisten çıkamayacak şekilde cezasını aldı." dedi.
Olay
Kepez ilçesindeki kuyumcuya 29 Ekim 2021'de gelen Serdar Ö, silahla iş yeri çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü (48) öldürmüş ve yaklaşık 2 kilogram altını çalarak kaçmıştı. Tanınmamak için başına doladığı sargı beziyle kendisini kamufle etmeye çalıştığı ve yüzüne de yapay ben yapıştırdığı belirlenen şüpheli, Afyonkarahisar'da yol denetimi sırasında yakalanarak tutuklanmıştı.
Serdar Ö'nün, 17 Ekim 2020'de başka bir kuyumcu dükkanı da polis kıyafeti giyip kask takarak soyduğu tespit edilmişti. Sanık hakkında bu suçtan da 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.