© Haber Hanesi 2014 - 2025

Libya’da kurtarılan 7 Türk vatandaşından Nurettin Çalık Kahramanmaraş’taki ailesine kavuştu

Evlatlarını kurban keserek karşılayan aile sevinç gözyaşı döktü

KAHRAMANMARAŞ (AA) Libya'nın doğusunda yaklaşık iki yıl alıkonulduktan sonra kurtarılan 7 Türk vatandaşından Nurettin Çalık, Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesine kavuştu.

Andırın ilçesindeki Bostanlı Mahallesi'nde yaşayan Çalık'ın anne ve babası evlatlarını karşılarında görünce sarılarak sevinç gözyaşı döktü. Aile, evlatlarının eve gelmesi dolayısıyla kurban kesti.

Yaşadığı mutluluğu AA muhabirine anlatan Nurettin Çalık, ailesine kavuşmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi.

Ailesini çok özlediğini belirten Çalık, şöyle konuştu:

"Ben şu an aileme kavuştum. Yeni doğmuş gibi çok sevindim. Onlar da çok sevindi çünkü çok üzülmüşlerdi. Onlara kavuştuğum için çok mutlu ve sevinçliyim. Orada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın diye alıkoydular. Ajanlıkla suçladılar, iftira attılar. 2 yıl baya bir eziyet yaptılar. Allah'ın bugünlerine şükür, hükümetimiz güçlü olmasından dolayı bizi kurtardı. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Hepsi hakkını helal etsin. Kavuştum, çok mutluyum. Onlar beni özlemiş ben onları daha çok özeldim. Kavuştum."

Evladını kurtaranlara minnettar olduğunu belirten baba Musa Çalık da "Tayyip Erdoğan'a Allah güç kuvvet versin. Allah ona sıkıntı vermesin. Hükümetimize, milletimize, askerlerimize, polislerimize, er ve erbaşlara güç kuvvet versin. Allah sıkıntılarını gidersin. Müslümanları bölmek isteyenlere fırsat vermesin Allah'ım. Oğlumuz Nurettin'e kavuştuk, ne mutlu. Evlat acısı çok kötüdür, ne mutlu kavuşturdular bizi." diye konuştu.

Anne Döndü Çalık ise evladına kavuşmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER