Malatya ve Kahramanmaraş’ta ”Aile Haftası” kapsamında farkındalık yürüyüşü yapıldı
GÜNDEM
MALATYA/KAHRAMANMARAŞ (AA) Malatya ve Kahramanmaraş'ta, "Aile Haftası" kapsamında ailenin önemine dikkati çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş, İnönü Caddesi'nde başlayarak Valilik önünde sona erdi.
Isparta'ya atanan Malatya Valisi Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, ailenin toplumun temel kurumu olduğunu ve muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.
Aile ne kadar sağlam olursa toplumsal yapının da o kadar sağlam olacağını anlatan Baruş, "Aile yapımızı güçlendirmede elimizden gelen her türlü çabayı göstermemiz lazım." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Türk toplumunda fert olarak aile yapısına önem vermek gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
"Kültürümüzde ve inanç değerlerimizde olmamasına rağmen huzurevi kavramının öne çıkmasını doğru bir yaklaşım olarak bulmadığımı söylemek istiyorum. Ailede evlat, baba ve torunun bir arada olması hem eğitimin sağlıklı yürütülmesinde hem de aile kurumunun sağlıklı şekilde oluşmasında önemlidir."
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen ise 1521 Mayıs'ta kutlanan Aile Haftası dolayısıyla kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla yürüyüş düzenlediklerini ifade etti.
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta, 1521 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla "Biz Büyük Bir Aileyiz" yürüyüşü gerçekleştirildi.
Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kıbrıs Meydanı'ndan Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.
Meydanda "Biz Büyük Bir Aileyiz" yazısı olan şapkalarla karşılanan grup, ardından şapkalarla kalp koreografisi oluşturdu.
Vali Coşkun ve beraberindekiler, açılan stantları gezdi.
Vali Coşkun, yaptığı konuşmada, ailenin toplumun temel kurumu olduğunu dile getirerek, bu kapsamda farkındalık oluşturulması amacıyla kent genelinde etkinlikler düzenlendiğini söyledi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.