© Haber Hanesi 2014 - 2025

Manavgat’taki yangında kül olan tedavi parasına hayırseverlerin desteğiyle kavuştu

Antalya’daki orman yangınında evini ve kanser tedavisi için biriktirdiği parasını kaybeden Cemile Öner’e yurt içinden ve yurt dışından yardım eli uzandı Konteynıra yerleştirilen ve ev eşyaları hediye edilen Öner: ”Yanan paramın daha da fazlasını getirdiler, bana teslim ettiler. Tedavi olabileceğim paraya kavuştum. Yetmezse yine yardım edeceklerini söylediler. Türkiye’nin her yerinden aradılar. Allah razı olsun herkesten” ”Yangında sırtımdaki gömlekle çıktım. Halkım da devletim de sahip çıktı, geldiler giydirdiler, yedirdiler”

ANTALYA (AA) HATİCE ÖZDEMİR TOSUN Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında evi ve tedavisi için biriktirdiği parası yanan Cemile Öner, yangın sonrası kaybettiğinden daha fazlasını gönderen hayırseverlere teşekkür etti.

Manavgat'ta 28 Temmuz'da ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayarak çok sayıda evin yanmasına neden olan yangının ardından yaralar sarılıyor.

Yangının en fazla etkilediği mahallelerden biri olan Karaöz'de yaşayan 60 yaşındaki Cemile Öner de yangında evini, hayvanlarını ve 5 yıl önce yakalandığı meme kanseri tedavisi için biriktirdiği 15 bin lirasını kaybetti.

Parasını alabilmek için yangın sırasında kapısını kırarak eve girmeye çalışan ancak alevler nedeniyle çaresiz bir şekilde evinin yandığını izleyen Öner'i, Türkiye, AA muhabirinin yaptığı haberle tanıdı. Hikayesi ve ağıtlarıyla insanları duygulandıran Öner'in yüzü, yurt içinden ve yurt dışından kendisine uzanan yardım eliyle yeniden güldü.

Yaklaşık 30 yıl önce eşi Hasan Öner'i kaybettikten sonra çiftçilik yaparak iki çocuğunu büyüten, bütün birikimini ise yangında yitiren Öner, yangın sonrası kendisine hediye edilen konteynırda yaşamaya başladı. Yangından kaçması için saldığı küçükbaş hayvanlarından ikisini mahalleye yakın bir bölgede bulan Öner, AA muhabirine, durumundan haberdar olan hayırseverlerin kısa sürede kendisine ulaşarak destekte bulunduklarını belirtti.

"Tedavi olabileceğim paraya kavuştum"

Konteynırın bir iş insanı tarafından verildiğini, ev eşyalarının da hediye edildiğini anlatan Öner, şunları söyledi:

"Evimi, hayvanlarımı kaybettim ama canımızı kurtardık. Allah'a bin şükür ayaktayız. Tedavim için ineğimi satmıştım, yangında biriktirdiklerimle 15 bin liramı kaybettim. Çok şükür, yanan paramın daha da fazlasını getirdiler, bana teslim ettiler. Tedavi olabileceğim paraya kavuştum. Yetmezse yine yardım edeceklerini söylediler. Türkiye'nin her yerinden aradılar. Allah razı olsun herkesten."

Antalya'da özel bir hastanede tedavisinin sürdüğünü dile getiren Öner, yaklaşık 6 ay sonra bir operasyon geçireceğini belirtti.

Vatandaşların çok duyarlı olduğunu belirten Öner, "Yangında sırtımdaki gömlekle çıktım. Halkım da devletim de sahip çıktı, geldiler giydirdiler, yedirdiler. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Yanan evi için de çok üzüldüğünü aktaran Öner, "Akşam olunca hüzün çöküyor. Evim küçüktü ama çardağım vardı, çok güzeldi. Çok emek vermiştim, eşim vefat ettiğinde çocuklarım çok küçüktü, biri bebekti. Tek başıma yapmıştım." diye konuştu.

Öner, yanan evinin yerine yenisinin yapılacağı sözü verildiğini belirterek, sabırsızlıkla yeni evine geçmeyi beklediğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER