© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mersin’de güreşçiler, sahilde antrenman yaparak turnuvalara hazırlanıyor

Mersin Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Duran Kaşten: ”Kumda yaptığımız güreş antrenmanları çocuklar için oldukça verimli. Burada zevkli bir şekilde hem antrenman yapıyorlar hem koşuyorlar hem de denize giriyorlar. ’Deniz, kum, güreş’ dedik. Sosyal medyada paylaştık. Çocuklar çok iyi ’güreşleniyor’ diye yorumlar geldi” Milli güreşçi Doğan Uzun: ”Çimde antrenman yaptığımız da oluyordu ama sahilde olunca şaşırmıştık. ’Yüzümüz, gözümüz kum olur.’ dedik ama eğlenceli. Dayanıklılığımıza katkı sağlıyor”

MERSİN (AA) MUSTAFA ÜNAL UYSAL Mersin'de, aralarında milli sporcuların da bulunduğu güreşçiler, deniz kenarında yaptıkları antrenmanla ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı elde etmek için çalışıyor.

"Deniz, kum, güreş" sloganıyla minderden sahile inen Mersin Güreş Eğitim Merkezi sporcuları, kumsalda yaptıkları idmanla hem güç depoluyor hem de denizin keyfini çıkarıyor.

Aralarında milli sporcuların da bulunduğu gençler, deniz kenarındaki kumsalda dayanıklılık, kondisyon ve teknik antrenmanlar yaparak, ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlanıyor.

Güneşin doğmasıyla sahile inen sporcular, sabahın ilk ışıklarıyla kumsalda zorlu idman mesaisine başlıyor. Burada hazırlıklarını tamamlayan gençler, akşam da salon antrenmanıyla çalışmalarına devam ediyor.


Duran Kaşten: "Deniz, kum, güreş' dedik"


Güreş eğitim merkezinin antrenörü Duran Kaşten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahildeki kumsalda antrenman yapmanın sporcunun gelişimine önemli katkı sunduğunu söyledi.

Buradaki antrenmanların verimli geçtiğini dile getiren Kaşten, güreşi, deniz ve kumla birleştirdikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Kaşten, bu sahilde idman yaparak çok sayıda sporcunun başarıya ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kumda yaptığımız güreş antrenmanları çocuklar için oldukça verimli. Burada zevkli bir şekilde hem antrenman yapıyorlar hem koşuyorlar hem de denize giriyorlar. 'Deniz, kum, güreş' dedik. Sosyal medyada paylaştık. Çocuklar çok iyi 'güreşleniyor' diye yorumlar geldi. Sahilde spor yapan vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Tebrik ediyorlar. Biz de mutlu oluyoruz. Burada yaptığımız antrenmanlarla hedeflediğimiz turnuvalara hazır bir şekilde girmiş oluyoruz."

Haftada 3 gün sahilde çalıştıklarını aktaran Kaşten, şunları kaydetti:

"İlk başta sporcuların hevesini almak için denize atlaçık yapıyoruz. Sonra tekniklerle güreş yapıyoruz. Yaklaşık yarım saat kum üzerinde teknik çalışıyoruz. Ardından koşuyla devam ediyoruz. Tamamlayıcı kuvvet anlamında eşli çalışmalar yapıyoruz. Ardından yine yüzüyoruz. Oldukça eğlenceli ve verimli geçiyor. Buradaki antrenman sporcunun bacak gelişimine katkı sağlıyor. Diğer etken ise çocuklar güneşin altında güreşiyor ve kolay pes etmeme duygusu aşılanıyor. Böyle zor ortamda güreşiyorsan klimalı, ferah salonda daha rahat güreşirsin. Katkısını gördük. Bundan sonra da katkısını, verimini göreceğiz. Burada yaptığımız antrenmanlar sonucu birçok sporcumuz Türkiye şampiyonu oldu, Türkiye'de, Avrupa'da, dünyada madalyalar kazandı."


Güreşçiler sahilde çalışmaktan memnun


Milli güreşçi Doğan Uzun da sahilde güreş yapmanın katkısını turnuvalarda gördüklerini söyledi.

Turnuvalarda elde ettiği dereceler olduğunu anlatan Doğan, "Sahilde yaptığımız antrenmanlar faydalı oluyor. Normalde minderde yapıyoruz. Çimde antrenman yaptığımız da oluyordu ama sahilde olunca şaşırmıştık. 'Yüzümüz, gözümüz kum olur.' dedik ama eğlenceli. Dayanıklılığımıza katkı sağlıyor." şeklinde görüş belirtti.

Milli sporcu Yusuf Derince de sahildeki antrenmanların oldukça neşeli geçtiğini, açık havadaki bu idmanların gelişimine katkı sunduğunu vurgulayarak, "Eğleniyoruz. Daha keyifli geçiyor ve hoşnut oluyoruz. Dayanıklılık ve kondisyon açısından da iyi oluyor. Emeklerimiz boşa gitmiyor." ifadesini kullandı.

Güreşçilerden Alihan Develi de turnuvalardan madalyayla dönebilmek için minder ve sahil antrenmanlarını kaçırmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Önce sahilde antrenmanımızı yapıyoruz. Eğlenceli oluyor. Minder antrenmanına göre daha keyifli oluyor. Akşamüstü de minderde ter atıyoruz. Hedeflerimiz büyük. Biz burada güreş yapacağız, hedeflerimize ulaşacağız. Başarılı sporcu olmak istiyorum. Hedef olmadan bir şey olmaz zaten. Hedefimizi koyduk. Dünya şampiyonu olmak istiyorum."


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER