Meslek liseliler, okullar için tenis masası mesaisinde
GÜNDEMHatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Şeşen: ”Atölyemizde masa, raket ve filelerin metal tutamaçları üretiliyor. Günde 5 masa tenisi ekipmanını bitirerek kullanmaya hazır hale getiriyoruz”
HATAY (AA) CEM GENCO Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, il genelindeki ilk ve ortaokul öğrencileri için masa tenisi ekipmanları üretiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında meslek lisesi öğrencileri, tenis masası, file tutamaçları ve raket üretimi gerçekleştiriyor.
Mobilya bölümü öğrencileri tarafından bir ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında, sabit ve katlanabilir olmak üzere 51 tenis masası yapılıyor.
Meslek lisesi öğrencileri, ağustos ayı içerisinde okullara spor ekipmanlarını teslim etmeyi amaçlıyor.
Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Şeşen, AA muhabirine, projeye masa tenisi ekipmanları üreterek destek verdiklerini söyledi.
Projeleri kapsamında Hatay genelindeki 40'ı ilk ve 11'i ortaokul olmak üzere 51 okula destek vereceklerini anlatan Şeşen, atölyelerinde 26'sı sabit ve 25'i de katlanabilen masa tenisi ekipmanı üretmeye başladıklarını belirtti.
Ekipmanların standartlara uygun şekilde hazırlandığını ifade eden Şeşen, şöyle konuştu:
"Bakanlığımızın projesine spor malzemeleri üretimi noktasında destek veriyoruz. 4 öğretmen ve 11 öğrencimizle çalışmalara katkı sağlıyoruz. Kendi atölyelerimizde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından üretimler gerçekleştiriliyor. Atölyemizde masa, raket ve filelerin metal tutamaçları üretiliyor. Günde 5 masa tenisi ekipmanını bitirerek kullanmaya hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimiz bu projeyle yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar."
10. sınıf öğrencisi Behzat Çobanoğlu da atölyede masa tenisi ekipmanlarının kesiminden montajına ve boyasına kadar her şeyini kendilerinin yaptığını söyledi.
Projeyle ihtiyacı olan okullara destek olmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Çobanoğlu, çalışmada yer aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.