© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÖZTUNÇ, ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

ÖZTUNÇ, ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun da içlerinde yer aldığı çok sayıda okulun engelli pansiyonlarının kapatılmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’nin çalışkan ismi Ali Öztunç, 2017’de kabul edilen bir tasarı gerekçe gösterilerek aralarında Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun da olduğu birçok okulun engelli pansiyonlarına kilit vurulmasını TBMM gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. Öztunç’un önergesi şu şekilde: Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel  Müdürlüğünün Temmuz 2017’de kabul edilen bir tasarıya dayanarak Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun da arasında bulunduğu birçok okulun engelli pansiyonları kapatılmıştır. Bu durum kırsal kesimde yaşayan görme engellilerin eğitimlerinin zaten oldukça zor şartlardaki durumlarının daha da olumsuz bir hale gelmesi anlamına gelmektedir. Yaklaşık 60 yıldır, görme engelli okulları Türkiye’de çok önemli eğitimsel görevi yerine getirmiştir. Yokluk, yoksulluk içindeki Anadolu insanının binlerce görme engelli çocuğunun bu okullarda temel eğitimlerini alıp, iş güç ve meslek sahibi olduğu unutulmamalıdır. Bu tip okulların, görme engellilerin hayatındaki yeri ve önemi bu kadar büyükken, eğitim sisteminin farklı tür ve kademelerinin içerisine dahil edilmesi pedagoji bilimi ile de çelişmektedir. Bu bağlamda; -         Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nun kapatılma gerekçesi nedir? -         Kapatılan bu okuldaki öğrencilerin ve okul binasının akıbeti ne olacaktır? -         Kahramanmaraş gibi bir büyükşehirde özel eğitime muhtaç öğrencilerin içinde bulundukları dezavantajlı durum ortada iken bu tür okulların kapatılarak başka illere gönderilmesinin psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve pedagojik boyutu yeterince düşünülmüş müdür? -         Kahramanmaraş ilimizde kaç özel eğitim öğretmeni vardır? Bunlar hangi branşta eğitim vermektedir? Öğretmen yetersizliği söz konusu mudur? -         Hiçbir bireyin kaybedilmemesi ve ‘herkes için eğitim kavramı’ eğitim bilimlerinin evrensel bir ilkesi iken planlanan bu uygulama eğitim sistemimizi bilimsellikten uzaklaştırdığının bir göstergesi değil midir? -         Kapatılan bu okuldaki öğrencilerin kaçı başka illere gönderilmeyi kabul etmiş, kaçı başka illere gönderilmemeyi kabul etmiştir?

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER