Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, EXPO 2022’de Türkiye’yi temsil etti
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Hollanda'da düzenlenen EXPO 2022 Floriade Almere'de "Çevre Dostu Köşk" teması çerçevesinde çiçeklerle yapılan Türk bayrağı motifli Türkiye Pavilyonu'nun açılışına katıldı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Mahçiçek, EXPO 2020 Dubai'nin ardından Hollanda'da açılan EXPO 2023 Floriade'yi de ziyaret etti.
Uluslararası EXPO 2023'e ev sahipliği yapması sebebiyle Dışişleri Bakanlığınca Türkiye'yi temsil görevi verilen Başkan Mahçiçek, çiçeklerle yapılan Türk bayrağı motifli Türkiye Pavilyonu'nu hizmete açtı.
Açılışta konuşan Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın bir kahramanlık destanı kenti olduğunu belirterek, kültür, tabiat, ekonomi, düşünce ve yöresel lezzetler anlamında büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirtti.
Tüm katılımcıları EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş'a davet eden Başkan Mahçiçek, şunları kaydetti:
"Biz Kahramanmaraş ve Türkiye olarak Hollandalı ve burayı ziyaret eden kardeşlerimize Türkiye'nin tabiatını, güzelliklerini göstermek, beğeninize sunmak için buradayız. Esas olarak beğeninize sunacağımız ki bizim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne denk gelen Kahramanmaraş'ta düzenleyeceğimiz EXPO 2023'e sizleri davet ediyorum. İnşallah 2023'teki EXPO'muza başta Hollanda olmak üzere buraya katılan bütün ülkelere davetimizi iletiyorum. Gerçekten Kahramanmaraş güzel bir şehir, görmeyen, bilmeyen üzülür. Gelip gördüğünde de hayran olur, bir daha gitmek istemez. Kültürüyle, tabiatıyla, ekonomisiyle, muazzam düşünce dünyasıyla mükemmel bir şehirdir Kahramanmaraş. Doğrusu bizim asli hedefimiz tanıtım. Tanıtım sorunumuzu EXPO kabilinde organizasyonlarla aşacağız. 23 Nisan 2023'de açacağımız EXPO'muza 45 ila 50 ülke katılacak. Kahramanmaraş bir kahramanlık destanı kentidir. Kahramanmaraş, Kurtuluş Savaşı'nın ve edebiyatın başkentidir. Aynı zamanda Kahramanmaraş, 140 ülkeye ihracat yapan bir sanayi kentidir. Türkiye'nin en güçlü yansıması olan şehrimizi mutlaka tanımalı ve görmelisiniz."
Ayyıldızlı Türk bayrağı motifinin ve yapılan dondurma şovunun yoğun ilgi gördüğü aktarılan açıklamada, programa, EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök, Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Deveneter Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, EXPO 2022 Floriade Almere CEO'su Hans Bakker, EXPO 2022 Floriade Almere Genel Komiseri Annemarie Jorritsma ve Almere Belediye Başkanı Jan Hoek ile ilgililerin katıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.