Onikişubat Belediyesi Türkülere Hayat Veriyor
GÜNDEMOnikişubat Belediyesi, Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışmaları projesi kapsamında öğrencileri yarıştırmaya devam ediyor.
Daha önce öğrencilere tarihini, kültürünü, geçmişini hatırlatırken, sorumluluk duygularının gelişmesi ve bilgi dağarcıklarını zenginleştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, öğrenciler Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü ve mutfağı konusunda bilgilerini yarıştırmışlardı.
Bilgilerin kıyasıya yarıştığı kültür projesi kapsamında bu kez de öğrencilerin ses yeteneklerini yarıştıran Onikişubat Belediyesi, sesi güzel olan gençlere fırsat tanıyor.
Kahramanmaraş’ın yöresel türkülerinin seslendirileceği 1. Liseler Arası Solo Ses Yarışmasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Toplamda 52 solist ve 26 lisenin katılım gösterdiği yarışmada Kahramanmaraş türküleri hayat bulacak.
4 Nisan saat 19.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmanın finalinde, 8’i kız ve 8’i erkek olmak üzere, toplamda 16 yarışmacı sahne alarak, birbirinden güzel eserleri seslendirecek. TRT Ankara Radyosu sanatçılarının jüri üyesi olacağı yarışma büyük ses getirecek.
Öte yandan yarışmanın finalinde mini bir konser gerçekleştirilerek, birbirinden değerli TRT sanatçıları sahne alacak. Onikişubat Belediyesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen 1. Liseler Arası Solo Ses Yarışmasına tüm vatandaşlar davet edildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.