Osmaniye’de üreticilere Akdeniz meyve sineğine karşı tuzak dağıtıldı
GÜNDEM
OSMANİYE (AA) Osmaniye'de, tarım ürünlerine zarar veren Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında çiftçilere kitlesel yakalama tuzağı dağıtıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, müdürlük binasındaki dağıtım töreninde, tarım ürünlerinin meyve sineğinden zarar görmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Bu kapsamda kentteki 31 üreticiye 1116 kitlesel yakalama tuzağı verildiğini ifade eden İlmeç, sinekle mücadelenin 280 dekarlık tarım alanında süreceğini anlattı.
Ziraat mühendisi Demet Başaran da üreticilere meyve sineğiyle mücadele yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.
Konuşmaların ardından çiftçilere kitlesel yakalama tuzakları dağıtıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.