Otel tedarikçileri Antalya’da buluştu
GÜNDEMTürkiye Otel Satınalma Yöneticileri Derneği Başkanı Bülent Bilgiç: ”4 gün boyunca sektör paydaşları hem panellere katılacak hem de ticari bağlantılarını kuracak”
ANTALYA (AA) Türkiye Otel Satınalma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Sektöre Değer Katan Buluşma etkinliği, yerli ve yabancı sektör paydaşlarını bir araya getirdi.
Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, Almanya, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, KKTC ve Azerbaycan'dan olmak üzere yaklaşık 90 firma temsilcisi ile otellerin satın alma yöneticileri katıldı.
Antalya Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, programın açılışında, Türkiye'deki turizmin büyük bir kısmının Antalya'da gerçekleştirildiğini söyledi.
Antalya'nın yurt dışında da tanınan bir kent olduğunu belirten Köker, "Antalya, salgın öncesi birçok ülkeden 16 milyon yabancı misafir, yarısı kadar da yerli misafire ev sahipliği yapmış bir şehir." dedi.
Böyle bir etkinliğin de Antalya'da düzenleniyor olmasının sektöre ciddi katkı sağladığını ifade eden Köker, turizmin 53 sektörle bağlantılı olduğunu, bu açıdan turizmde yaşanan gelişmelerin bir çok sektörü de yakından ilgilendirdiğini kaydetti.
TÜRSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bilgiç de turizm sektörü adına bir buluşma ve kaynaşma ortamı sunduklarını söyledi.
Üretici firmalar ile alıcıları bir kamp ortamında bir araya getirdiklerini anlatan Bilgiç, "4 gün boyunca sektör paydaşları hem panellere katılacak hem de ticari bağlantılarını kuracak. Verimli bir etkinlik olacak." diye konuştu.
Açılış sonrası sektöre katkıda bulunanlara plaket verildi.
Etkinlik 8 Ocak'a kadar devam edecek.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.