© Haber Hanesi 2014 - 2025

Otoyolda yarışan otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan gencin tedavisi sürüyor

Sağ bacağını dizden aşağı kaybeden Sedat Leventöz’ün babası Ahmet Leventöz: ”Oğlum bekçilik sınavına girmişti. Onu bekliyordu. Maalesef kaza oğlumun hayalini kararttı”

ADANA (AA) Adana'da otoyolda yarışan otomobillerden birinin çarpması sonucu ağır yaralanan Sedat Leventöz'ün (25) tedavisi devam ediyor.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören gencin babası Ahmet Leventöz, AA muhabirine, oğlunun yaşadığı kazadan dolayı ailece çok üzgün olduklarını söyledi.

Bu kazada oğlunun sağ bacağını diz altından kaybettiğini ifade eden Leventöz, "Çocuğum dedesinin yanına giderken kalabalığı görünce kaza var düşüncesiyle oraya varıyor. Orada çocuğuma çarpıyorlar. Orada çocuğumun bacağı kopuyor." diye konuştu.

Zanlının ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle salıverildiğini anımsatan Leventöz, verilen cezayı yeterli görmediklerini aktardı.

Leventöz, "Oğlum bekçilik sınavına girmişti. Onu bekliyordu. O olmazsa bir iş yeri açacaktı. Maalesef kaza oğlumun hayalini kararttı." dedi.

"Bekçi olacağım diyordu"

Anne Meral Leventöz de yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Oğlunun girdiği bekçilik sınavının iyi geçtiğini anlatan Leventöz, "Bekçi olacağım diyordu." ifadesini kullandı.

Ailenin avukatı Furkan Salmanlar ise hukuki süreci takip ettiklerini belirtti.

Kaza sonucu müvekkilinin genç yaşta sağ bacağını dizden aşağı kaybettiğini aktaran Salmanlar şunları kaydetti:

"Görüntüler incelendiğinde şüphelinin yasa dışı biri yarışa katıldığı görülüyor. Maalesef bu yarış sırasında aşırı hız sebebiyle müvekkilimin bacağını kaybetmesi söz konusudur. Adli kontrolle serbest bırakılan şüpheliye ev hapsi verildi. Şüpheli resmen faciaya sebep oldu. Şüphelinin adli kontrolle serbest bırakılması müvekkilim ve ailesini derinden üzdü. Kamera görüntüleri incelendiğinde kalabalığını üzerine gelirken şüphelinin aşırı hızda olduğu ve hızını hiçbir şekilde azaltmadığı görülmekte. Burada adam öldürmeye teşebbüs vardır. Savcılık nezdinde girişimlerimiz olacak."

TarsusAdanaGaziantep (TAG) Otoyolu'nda 30 Temmuz'da, bir arkadaş grubu araçlarla yarış yapmış, yarışı kazanan plakasız otomobilin sürücüsü E.Y. (35), bitiş çizgisini geçtikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek emniyet şeridindeki seyircilerden Sedat Leventöz'e (25) çarpıp olay yerinden kaçmıştı.

Bacağı kopan ve ağır yaralanan Leventöz, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, polis ekipleri zanlıyı saklandığı merkez Sarıçam ilçesindeki bir oto yıkamacıda gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle salıverilmiş, sürücü ve araç sahibine 9 bin 712 lira idari para cezası uygulanmıştı.

Kaza anı bölgedeki bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenmişti.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER