© Haber Hanesi 2014 - 2025

REEL SEKTÖRÜN SORUNLARI KONUŞULDU

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Kilis ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kalkınma Ajanslarından oluşan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, 16. toplantısını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya Platform Üyesi Oda Başkanları, Genel Sekreterlerinin yanı sıra, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalar Müdürü Muhibbet Uludoğan da katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, burada yaptığı konuşmada, toplantıları gruplar halinde periyodik olarak yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplantılarda bölgede çıkan sorunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine ve buradan da hükümete taşıyarak çözüm odaklı çalışmalara gayret gösterdiklerini dile getiren Kıvanç, "Çözüm arıyoruz. Bu toplantıların çok verimli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu bölgedeki yaşanan olayları ancak bölgedekiler biliyor. Bizler de buradan aldığımız sorunları Ankara'ya taşıyarak hükümet nezdinde çözüme kavuşturmaya gayret gösteriyoruz. Bunların sık sık yapılmasında fayda görüyoruz." dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun da bölgesel kalkınma hamlesi ve işbirliği kültürünü, hem kentlerin hem de ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok önemsediklerini belirtti.

Bu oluşumun Türkiye'de örnek bir işbirliği olduğuna dikkati çeken Zabun, "Bölgemizin ekonomik potansiyeli ve iş dünyasını temsil etme noktasında gösterdiğimiz başarı, işbirliği kültürümüzün derinleşmesiyle daha da yükselecektir. Amacımız bölgemizin kadim kentlerinin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü şehirler ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak." dedi.

Bölgenin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına odaların, kalkınma ajanslarının, tüm birimleri ile bir bütün olarak çalışmasının önemine dikkat çeken Zabun, toplantının başarıyla geçmesini diledi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür gibi alanlarda ortak projeler hazırlayıp bölge ekonomisinin gelişimine yönelik işbirliği yapmak için bir arada olduklarını belirtti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise “Bölgemizin kalkınması ve sorunlarının giderilmesi için oluşturduğumuz platformda tüm odalarımız ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Platforma katılım sağlayarak katkıda bulunan Başta Zeki Kıvanç'a ve Muhibbet Uludoğan'a ve tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu tarafından hazırlanan “Pamuk İpliği Yerli Üretimi ve Haksız İthalat” konulu sunumunu yaparken; Platform üyeleri; yurtdışından yapılan pamuk ipliği ithalatı nedeniyle birçok üretim tesisinin kapandığını veya yarı kapasite çalıştığını belirterek bu sorunun önüne geçmek adına pamuk ipliği ithalatına ek gümrük vergisi getirilmesi konusunda bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

TOPLANTI KATILIMCILARI

1. TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ(TOBB)

2. GAZİANTEP TİCARET ODASI

3. ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

4. KİLİS TİCARET VE SANAYİ ODASI

5. ŞANLIURFA TİCARET VE SANAYİ ODASI

6. ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

7. OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI

8. KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

9. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

10. DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI

11. İPEKYOLU KALKINMA AJANSI

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER