Savaştan kaçan Ukraynalı öğrencilere, gönüllü Ukraynalı öğretmenler ders veriyor
GÜNDEMKonyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen: ”Çocukların savaşın psikolojisini üzerlerinden atmaları çok zor ama eğitim, spor ve sanatla o psikolojiyi daha az hissetmelerini istiyoruz”
ANTALYA (AA) Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası Türkiye'ye sığınan 48 Ukraynalı gönüllü öğretmen, 340 Ukraynalı çocuğa eğitimlerinin aksamaması için Antalya'da ders veriyor.
Ukrayna'dan kaçan çok sayıda kişi, Antalya'ya savaştan uzak bir hayat sürmeye çalışıyor.
Antalya'ya gelen 48 Ukraynalı gönüllü öğretmen de Konyaaltı Belediyesinin desteğiyle Kadın Sanat ve Eğitim Merkezi'nde açılan kurslarda, okul öncesi ve lise çağındaki 340 Ukraynalı öğrenciye ders veriyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, gazetecilere, şiddetin hiçbir sorunun çözümünde etkisi olmadığı halde devletlerin şiddete başvurmasını büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.
Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla bütün dünyanın elinden geleni yaptığını anlatan Esen, "Tek bir kişinin karar verdiği uzlaşmanın, fikir birliğinin olmadığı ülkelerde maalesef bu tip çıkışlar oluyor. Totaliter ülkelerin bir sonucu olarak yine bu yüzyılda çocuklar, kadınlar ve masumlar savaşla baş başa bırakılıyor." dedi.
Savaş nedeniyle milyonlarca Ukraynalının Avrupa'ya yöneldiğini kaydeden Esen, şunları dile getirdi:
"Bir o kadar da Ukraynalının Türkiye'ye sığındığını düşünüyorum. Biz de Konyaaltı ilçemize gelen öğrencilerin eğitim ve sosyalleşme imkanlarından geri kalmamaları için Ukraynalı gönüllü öğretmenlerle beraber program hazırladık. 340 öğrencimize 48 gönüllü Ukraynalı öğretmen kurslar vererek, öğrencilerin eğitimlerinin kesintiye uğramaması için çalışıyor. Çocukların savaşın psikolojisini üzerlerinden atmaları çok zor ama eğitim, spor ve sanatla o psikolojiyi daha az hissetmelerini istiyoruz. Savaşın bir an önce bitip çocukların ve öğretmenlerin ülkelerine dönmelerini istiyoruz."
Ukraynalı öğretmen ve öğrenciler, belediyenin kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.