© Haber Hanesi 2014 - 2025

”Shakespeare’in Bütün Oyunları” ve ”Canlanan Masallar” yarın prömiyer yapacak

ANKARA (AA) Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı "Shakespeare'in Bütün Oyunları" ve Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı "Canlanan Masallar" oyunları yarın izleyiciyle buluşacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Devlet Tiyatroları'nda ilk kez sahnelenecek Adam Long, Daniel Singer ve Jess Winfield'in yazdığı, Leyla Özgüler Kalender'in Türkçeye çevirdiği ve Gökçe Yurtsal'ın yönettiği Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı "Shakespeare'in Bütün Oyunları", yarın saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon'da prömiyer yapacak.

Londra'da yıllarca kapalı gişe oynayan ve Niyazi Mert Kurt, İsmail Sabri Memiş, Şükrü Gürel'in rol aldığı oyunun, dekor tasarımı Büşra Eroğlu Doğan, kostüm tasarımı Gazal Erten, ışık tasarımı İzzettin Biçer, müziği Akın Sevgör'e ait.

Shakespeare'in bütün eserlerini bir oyunda oynama çabasının anlatıldığı oyun, izleyiciye Shakespeare'i hatırlatmayı ve hak ettiği değeri ona yeniden kazandırmayı amaçlıyor.

"Canlanan Masallar"da rollerinden sıkılan kahramanlar farklı masallarda yer alacak

Yerleşik Sahne olarak kurulmasının 25. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Erzurum Devlet Tiyatrosunun, "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyunu da yarın saat 14.00'te Erzurum DT Sahnesi'nde prömiyerini gerçekleştirecek.

Umut Uğur'un yazdığı, Fatih Topcuoğlu'nun yönettiği, Yelda Püsküllü, Hilal Yüksel, Ömer Menteşe, Berkay Alkan, Kaan Ertekin, Mekselina Düğdü, Tude Alaca, Enes Vatansever, Yusuf Öztürk, Onur Emre Teber'in rol aldığı oyunun dekor tasarımı Fatih Yarşi, kostüm tasarımı Berna Yavuz, ışık tasarımı Rahmi Özan, müziği Tuncay Aras, koreografi düzeni Meltem Yorulmaz ve dramaturgisi Orhan Kola'ya ait.

Tek perdelik oyunda, kendilerine biçilen rolden sıkılan masal kahramanlarının, girdikleri farklı masalların içinde yaşadıkları olaylar, ilgi çekici, komik, karmaşık ve eleştirel bir anlatımla sahneye aktarılıyor.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen yönetmen Fatih Topçuoğlu, "Canlanan Masallar"ın, birçok masal kahramanının birbirine karıştırılarak, alışılagelmişin dışında bir hikayenin oluşturulduğu ve farklı mesajların yer aldığı bir oyun olduğunu anlattı.

Çocuklarının zeka seviyesinin çok yüksek olduğuna işaret eden Topçuoğlu, "Teknolojik aletlerin onlar için kullanımı gayet basit ve küçük yaşlarda öğreniyorlar. Ancak bunun iyi yanları olduğu kadar fazlasının çocukların gelişimine, psikolojilerine, büyümelerine çok zarar verdiğini düşündüğümüz ve oyun da bu noktalara dokunduğu için sahneye getirmeye karar verdik. Çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de doğru mesajlar almasını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

TÜM HABERLER