TKDCD Başkanı Prof. Dr. Bozkurt, INVAMEDRD Global üretim kampüsünü ziyaret etti
GÜNDEMZiyarette, INVAMEDRD Global ürünlerine, kalp damar cerrahisi alanında yapılan bilimsel çalışmalara ve sağlık sanayi iş birliği ile ”sağlık için tam bağımsız üretim” hedeflerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu
İSTANBUL (AA) Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) Başkanı Prof. Dr. Kürşat Bozkurt, inovasyona ve girişimciliğe dayanan tedavi çözümleriyle sağlık teknolojilerine yön veren INVAMEDRD Global üretim kampüsünü ziyaret etti.
Şirket açıklamasına göre, araştırma projelerinin odağı, insan sağlığı için yenilikçi ve katma değeri yüksek tedavi çözümlerinin üretilmesi olan INVAMEDRD Global'in Başkanı Raşit Dinç ve kalp damar cerrahisi alanında gerek ulusal gerekse uluslararası nitelikte gerçekleştirdiği çalışmalarla büyük önem arz eden Prof. Dr. Bozkurt bir araya geldi.
Buluşmada, dünyada markalaşmış, ileri teknolojiye dayalı üretim gerçekleştirilen INVAMEDRD Global ürünlerine, geleceğe yönelik küresel sağlık stratejisiyle uyumlu kalp damar cerrahisi alanında yapılan bilimsel çalışmalara ve sağlıksanayi iş birliği ile "sağlık için tam bağımsız üretim" hedeflerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.
Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Raşit Dinç, INVAMEDRD Global olarak sağlık alanında bilimsel buluşların yönlendirilmesi ve dokundukları hayatları iyileştirmek için geleceğe yön verme odaklı ArGe faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, "Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran kıymetli hocamız TKDCD Başkanı Prof. Dr. Kürşat Bozkurt’a teşekkürlerimizi sunarız." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.