Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Antalya’da botanik EXPO alanını inceledi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez 2016'da gerçekleştirilen Dünya Botanik EXPO'sunun düzenlendiği alanda incelemelerde bulundu.
Antalya'da Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Tarımda Türkiye Yüzyılı Çalıştayı'na katılan Kirişci, toplantı sonrası Aksu ilçesindeki 1121 dönümlük alana kurulan Tarım ve Orman Bakanlığının bünyesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçti.
Uzun bir süredir herhangi bir etkinliğin yapılmadığı alanın nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda ilgili birim yöneticileriyle toplantı yapan Kirişci, yetkililerden teknik açıdan da bilgi aldı.
Bagi aracıyla biyoçeşitlilik parkuru, çocuk adası, cam köprü, çocuk bilim ve teknoloji merkezi ile bazı ülkeler tarafından yapılan ev mimarisi alanlarını gezen Kirişci, 100,7 metre yüksekliğindeki sembol yapı olan EXPO Kulesi'ne çıkarak, terastan alanı inceledi.
Bakan Kirişci, EXPO'ya gezi için gelen öğrencilerle portakal dikim etkinliğine katılarak, yeşile sahip çıkmanın önemini anlattı.
Antalya'da 23 Nisan 2016'da "çiçek ve çocuk" sloganıyla açılan ve 6 ay boyunca Türkiye, tarihi ve kültürel mirasının, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğinin, tarımsal ve ekonomik potansiyelinin tanıtıldığı EXPO'nun organize edildiği alan, çeşitli sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yaptı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.