Türk Kızılay’ı Isparta’daki yangında gönüllere dokunuyor
GÜNDEM
ISPARTA (AA) Türk Kızılay, orman yangının yaşandığı Sütçüler ilçesi Çandır köyü bölgesinde vatandaşların ve görevlilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yürütüyor.
Gönüllü ve profesyonel ekipten oluşan yaklaşık 50 kişi, yangınla mücadele veren vatandaşlara ve gönüllere su, sıcak çorba gibi ikramlarda bulunuyor.
Kızılay Isparta Şube Başkanı Ramazan Taner Büyük, AA muhabirine, Kızılay'ın afet durumlarında her zaman önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Afet bölgesinde ekiple birlikte yangınla mücadele veren herkesin beslenme sorununu gidermeye çalıştıklarını belirten Büyük, "Yangının başladığı günden beri buradayız. Yangın ilk başladığı andan itibaren bölgeye bin kişilik yemek getirdik. Her gün 40 gönüllüyle hizmet etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.
Sabahları çorba, öğlen vakti ise sulu yemek dağıtıldığını belirten Büyük, "Akşamları ise kumanya şeklinde bir çalışmamız vardır. 40 gönüllümüzle biz yangın bölgesinden noktamıza gelemeyenlere araçlarımızla yemeklerini götürerek takdim ediyoruz. Şu an burada 40 gönüllü olmak üzere 10'u da gönüllü olmak üzere toplam 50 kişiyle gönüllere dokunuyoruz." ifadesini kullandı.
Konya'nın Seydişehir ilçesinden yangın bölgesine gelen gönüllü Hasan Apaydın ise 15 gönüllüyle bölgeye geldiklerini dile getirdi.
Yangınla mücadele veren herkese yardım etmekten mutluluk duyduğunu belirten Apaydın, şunları kaydetti:
"Su, çorba, ekmek arası yiyecek ikramında bulunuyoruz. Gönüllüyüz, ülkemize devletimize ve milletimize bizimde bir faydamız olsun istiyorum. Biz de burada insanlar için bir nebzede olsa birinin suyunu taşıya bilmek birinin mutluluğuna destek olabilmek amacıyla geldik. Üç buçuk dört saatlik yoldan geldik. Bizim amacımız gönüllü bir şekilde burada gelip insanlara hizmet verebilmektir."
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.