© Haber Hanesi 2014 - 2025

Vali Yazıcı, yeni İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük’ü kabul etti

ANTALYA (AA) Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan İsmail Başıbüyük'ü kabul ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Yazıcı, ziyarette, Antalya'nın turizm ve tarımda olduğu kadar sağlık yönünden de öncü şehirlerden olduğunu, ortak projelerle kenti özellikle sağlık turizminde daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Alternatif turizm çeşitlerinin önem kazandığına dikkati çeken Yazıcı, sağlık turizminin çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Antalya'nın denizi, kumu, güneşi ve tarihi dokusuyla çok güzel bir yer olduğunu belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Sahip olduğu doğa ve iklimin yanı sıra Antalya tarihi ve kültürel değerlerin zenginliğiyle turistlerin beklentilerini karşılaması açısından sonsuz fırsatlar sunuyor. Turizmin başkenti bu güzel şehrimizde turizmi daha fazla nasıl çeşitlendirebileceğimiz adına sürekli çalışmalar yürütüyoruz. Turizmi çeşitlendirme noktasında sağlık turizmi çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Antalya'nın sağlık turizmi konusunda çok önemli bir altyapısı var. Bu konuyu çok iyi değerlendirerek değere dönüştürmeliyiz. Antalya'nın sağlık turizminden gerekli payı alması için ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz."

"Şehrimizi koronavirüs riskine karşı korumaya devam edeceğiz"

Vali Yazıcı, salgının halen etkisini sürdürdüğünü ve önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aşılama ve tedbirler sayesinde salgında düşüşün sürdüğünü aktaran Yazıcı, "Geçen hafta açıklanan illere göre 100 binde haftalık vaka sayısında 39,83 ile Antalya, Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldı. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak ve aşılama oranımızı daha da yükselterek bu düşüşü hep birlikte sürdürerek, şehrimizi koronavirüs riskine karşı korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsmail Başıbüyük de Antalya'nın sağlık turizmi konusunda potansiyelinin yüksek olduğunu ve bunu daha ileriye götürmek için çalışacaklarını ifade etti.​​​​​​​

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER