© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet

Türkiye’nin yerel seçimin havasına girdiği bugünlerde belediye başkan adaylarının topluma sağlayacakları katkıları kapsamında dijitalleşme yolundaki vaatleri de merak ediliyor.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, elektrik ve su gibi yaşamsal bir kaynak haline gelen fiber internetin seçim beyannamelerinde yer almasının önemli olduğuna dikkat çekiyor. Arıak, gençler başta olmak üzere tüketicilerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde, diğer illerde ve yörelerde daha hızlı internet istediklerini belirtiyor. Arıak, hızlı internetin şehirlerin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek yerel yönetime aday olanların bu durumu mutlaka dikkate almaları gerektiğini belirtiyor. Dönem dönem basında da dile getirilen bu konunun seçimde kullanılacak oylarda büyük bir etkiye sahip olacağını vurguluyor.Arıak’a göre, başkan adaylarının seçim beyannamelerinde fiber internete yönelik çalışmaların ön sıralarda olması ve her hanenin internete rahatlıkla ulaşması için yapacaklarını içeren taahhütlerini belirtmeleri gerekiyor.

 

Fiber altyapı konusu uzun zamandır ülke gündemini işgal ediyor ve vatandaşların yoğun taleplerinin karşılanması için şehirlerin bu altyapıyla donatılması bekleniyor. Bu konunun Mart ayında yapılacak seçimlerde önemli bir gündem maddesi olarak ele alınması gerekiyor. Zira tüm vatandaşlar yüksek hızlı internete ulaşmak istiyor ve bunu sağlayan, bu konuda çalışmalar yapan bir yerel yönetim anlayışı da vatandaşların oy verme eğilimlerini etkiliyor.

 

TELKODER, uzun süredir internetin Türkiye’de gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konularda telekomünikasyon sektöründeki tüm işletmeciler, kamu ve tüketicilerle çalışmalar yapan dernek her haneye yüksek hızda fiber internetin götürülmesi gerektiğini savunuyor. Bu sonuç elde edilirse Türkiye’nin dünyada önemli bir konuma geleceğini aktaran TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak fiberin gelişmesiyle birlikte ülke olarak başta 5G olmak üzere pek çok konuda söz sahibi bir konuma kavuşacağımızın altını çiziyor. Fiber internet konusunun sadece TELKODER’in ve telekomünikasyon sektöründeki şirketlerin değil vatandaşların ve dolayısıyla devletin de üzerinde durduğu bir konu olduğunu ifade eden Arıak özellikle seçim atmosferinin yerleştiği bugünlerde yerel yönetimlere aday olanların seçim vaatleri arasında fiber internetin yaygınlaşması üzerine yapılacak çalışmaların öncelikli bir konu başlığı olarak yer alması gerektiğini söylüyor.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER