© Haber Hanesi 2014 - 2025

Abyb’den, Toplu İstifa ve Kamuoyu bilgilendirmesi

Anadolu Basın Yayın Birliğinde toplu istifa eden üyeler MİYABB'ı kurdu.

ABYB Kahramanmaraş Şubesinin genel merkez tarafından fesh edilmesi konusunda tarafsız gazetecilik ilkesinden habersiz hazırlanan sözde haberler için basın açıklaması yapma gereği ortaya çıkmıştır. Bu konuda derneğimiz üyeleri adına kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması için bu açıklamayı yapıyoruz.

Genel Merkez temellerini birkaç ay önce Kahramanmaraş’ta attığımız MİYABB’ın kuruluş aşamasında sona gelinmişti. Daha önce ABYB ile yaşadığımız fikir anlaşmazlığı ve Kahramanmaraş’ta olmasını istediğimiz bir genel merkez bizi bu düşünceye sevk etmiş, bizde bu doğrultuda ivedi olarak çalışmalarımıza başlamıştık. Söz konusu noktaları haber alan ABYB Genel Merkezi kendi itibarlarını koruma adına, tarafımızdan herhangi bir açıklama ve bilgilendirme istemeden apar topar şubemizi fesh etme kararı almış. Aldıkları bu karar kendilerinin ne itibarını korur ne de kendilerine prim yaptırır.

Genel Merkezinin Kahramanmaraş’ta olmasını istediğimiz derneğimiz çok kısa bir süre sonra resmi olarak kuruluşunu tamamlayıp, en hızlı şekilde mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet etmeye başlayacaktır. Biz tamamen şehrimize, mesleğimize hizmet etme noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz, edeceğiz.
ABYB Genel Merkezinin almış olduğu bu karar sadece çalışmalarımızı hızlandırmış, daha önce taşıdığımız fikirlerin ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarmıştır. Aslında bizi yanıltmadıkları ve Kahramanmaraş’ta kurulmasına ihtiyaç olan bir derneğin gerekliliğini ispatladıkları için kendilerine teşekkür bile edilebilir.

Gelelim şehrimizin bazı sitelerinde yer alan haberlere; yapılan haberler basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilerek haberi yapanları anlayışla karşılıyoruz. Ancak söz konusu sitelerin ve muhabirlerinin öncelikle ve ivedilikle basın meslek ilkelerini okumaya ve öğrenmeye davet ediyoruz. Habercilik hür ve özgürdür ancak tarafsızdır. Gazeteci olmayanlar dahi bilir ki habere konu olan tarafların ifadeleri alınır, cevapları haberde yayınlanır. En temel habercilik ilkesinden bihaber bu kişileri kamuoyunun vicdanına ve insafına havale ediyoruz.

ABYB mantığıyla hareket ederek apar topar sözde gazetecilik yapanların kendi yanlışlarında boğulmakta olduklarını kendilerine bildiriyoruz. Keşke konuyla ilgili bize ulaşsalardı bizde kendilerini bir yanlışın içinde boğulmaktan kurtarsaydık.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER