AFAD Duyurdu: Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde 3,5 Büyüklüğünde Deprem
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş güne depremle başladı. Türkoğlu ilçesinde meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen deprem vatandaşlar tarafından hissedildi. AFAD’ın açıkladığı verilere göre depremin büyüklüğü 3,5 olarak ölçüldü.
Saat 08.56’da kaydedilen sarsıntının merkez üssü Türkoğlu olurken, depremin yerin 6,93 kilometre altında gerçekleştiği bildirildi. Depremin koordinatları ise 37.33222 kuzey enlemi ve 36.79222 doğu boylamı olarak açıklandı.
Kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası ilk incelemelerde herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi. Yetkililerden alınan bilgilere göre şu ana kadar can veya mal kaybına ilişkin resmi bir ihbar yapılmadı.
İlginizi Çekebilir
KAFUM’da Fuar Heyecanı İlk Günden Zirve Yaptı
Büyükşehir Belediyesinin Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, ilk gününde on binlerce ziyaretçiyi KAFUM'da buluşturdu. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği fuarda, gençler konser ve etkinliklerle doyasıya eğlenirken, büyükler ise eski fuar günlerinin nostaljisini yaşadı.
2 Ağustos’ta KAFUM’da Minikleri Eğlence Dolu Bir Gün Bekliyor
Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı'nın ikinci gününde minikler için eğlence dolu bir akşam yaşanacak. TRT Çocuk’un sevilen karakteri İbi’nin “Galaktik Serüven” gösterisi ve Zeynep Betül Akyıldız’ın müzikli masal anlatımı, 2 Ağustos Pazar günü KAFUM’da çocuklarla buluşacak.
Başkan Fırat Görgel; “Kahramanmaraş, Türkiye Yüzyılı’nın Üretim ve Yatırım Merkezlerinden Biri Olacak”
Kahramanmaraş’ın ekonomik geleceğinin ele alındığı “Şehrin Ekonomisi Kahramanmaraş” programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, deprem sonrası yürütülen yatırımların şehrin yeniden kalkınmasını desteklediğini belirterek, “Bizim vizyonumuz; üreten, geliştiren, tasarlayan ve dünyaya ihraç eden bir Kahramanmaraş” dedi.
Ağustos Fuarı Kapılarını Coşkuyla Açtı, İlk Gecede Eypio Rüzgârı Esti
Büyükşehir Belediyesinin Uluslararası Kahramanmaraş Ağustos Fuarı, binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir başlangıç yaptı. Fuarın ilk gecesinde sahne alan Eypio, sevilen şarkılarıyla KAFUM’u dolduran müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşattı.
Kahramanmaraş’ın Yeniden İnşa Yolculuğunda 5 Yeni Eser Daha Hizmete Açıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Yeni Kent Meydanı, Yeni Toptancılar Sitesi, Karbon Yutak Alanı, Kuzey İlçeleri Entegre Katı Atık Tesisi ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bakan Kurum, “Kahramanmaraş’taki her bir kardeşimizin yüzü gülene kadar bizim için bu mücadele tamamlanmış sayılmaz” ifadelerini kullanarak şehre 4 bin 500 yeni sosyal konut kazandırılacağını müjdeledi.
Bakan Kurum; “Kahramanmaraş, Bugün Dünyaya Örnek Bir Yeniden İnşa Başarısı Sergiliyor”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen “Dirençli Şehirler Zirvesi”nde, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen yeniden imar süreci ve afetlere dirençli şehircilik vizyonu ele alındı. Bakan Murat Kurum, “Asrın felaketini asrın inşasına dönüştürdük” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise, “Yeni Kahramanmaraş artık bir hedef olmaktan çıkmış, büyük ölçüde gerçeğe dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.