© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ailem İçin - Projesine Başkan Mahçiçek’ten İmza

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “Ailem İçin” Projesi protokol imza törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından evlenecek çiftlere yönelik “Evlilik

Öncesi Eğitim Programı” ve “Aile Danışmanlığı” hizmetini içeren “Ailem İçin” Projesi için Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesi, İl Müftülüğü’nün proje ortaklığı ile gerçekleştirilecek. Haziran ayında başlanılması planlanlanan projede, Belediyelere ve Müftülüğe evlenmek için başvuran çiftlere, Aile Danışmanlığı hizmeti ve ev ziyaretleri gibi faaliyetlerle evlilik birliğinin sağlam temeller üzerine kurulması için eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Planlanan proje ile evliliklerin ilk 1 yılında yapılan boşanma sayılarının azaltılması amaçlanmaktadır.

 

Protokol imza töreninde konuşma yapan Başkan Mahçiçek şu sözlere yer verdi.

 

“Bizim temel çatı olan aile birliğimiz, bu birliğimizi geleceğe taşıyabilmemiz, gelecek nesillere de örnek olabilecek davranışlar ve yaşantılar içinde olmamız çok önemli. Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmayı Valiliğimiz koordinesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve İlçe Belediyeleri olarak biz Onikişubat ve Dulkadiroğlu ile gerçekleştiriyoruz. Bizim temel yapımız aile müessesemizdir. Bu müessesenin kutsiyyetini gelecek nesillere kavratmamız bakımından çalışmamız çok önemli diye düşünüyorum. Çalışmamızda başta Valiliğimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun ise “Belediye Başkanlarımıza, Müftülüğümüze ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.” Dedi ve şunları ekledi.

“Paydaşlarımızla, kurumlarımızla dayanışma içerisinde aile hukuku bakımından önemli olan eğitim çalışmasını birlikte yürüteceğiz. İlimiz adına, aile kurumu adına bu önemli adımı atmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Atılan imzalar sonrası, iyi dilek temennileri ile program noktalandı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER