AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül: 'Bayramlar, İnsanlığı Birleştiren Özel Günlerdir'
Kahramanmaraş HaberleriRamazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M.Burak Gül, bayramın, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel bir dönem olduğunu belirterek, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin bayramını tebrik etti.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M.Burak Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Ramazan ayının, manevi atmosferiyle gönülleri huzurla doldurduğunu vurgulayan Gül, “Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken, Ramazan Bayramı’nın getirdiği sevinci ve barışı hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, sadece sevdiklerimizle bir arada olmanın değil, aynı zamanda insanlık için barış, huzur ve dayanışma dileklerimizi yinelediğimiz çok özel zamanlardır. Kültürümüzdeki derin anlamıyla bayramlar, insanları birleştirir, birbirimize olan bağlılığımızı artırır.” ifadelerini kullandı.
Gül, dünyada zulme uğrayan mazlumlara olan duyarlılığına da değinerek, “Bayramı coşku içinde kutlasak da kalbimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde acı çeken kardeşlerimizle birlikte atıyor. Özellikle Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimiz, saldırıların yanı sıra açlık, susuzluk ve hastalık gibi zorlayıcı şartlarla mücadele ediyor. Türkiye olarak, her zaman olduğu gibi bu zor günlerinde Filistin halkının yanındayız ve zulmün son bulması için gereken her adımı atmaya devam edeceğiz.” dedi.
“Ailelerimizle birlikte olmanın huzurunu yaşamalıyız.”
2025 yılının Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Gül: Aile olmanın önemine vurgu yaparak, “Bayramlar, aile olmanın kıymetini bir kez daha hatırlatan müstesna zamanlardır. Bizleri bir araya getiren, değerlerimizi ve sevgimizi pekiştiren bu özel günlerde, ailelerimizle birlikte olmanın huzurunu yaşamalıyız. Bu bayramı, Büyük Türkiye Ailesi olarak dayanışma içinde kutlayarak, birlikte daha güçlü bir geleceğe doğru adım atmalıyız” diye konuştu.
Trafikte güvenliği ön planda tutarak, bayram süresince yola çıkacak vatandaşlara da seslenen Gül, “Bayramda yollara çıkacak tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Lütfen trafik kurallarına uyalım, sevdiklerimize güvenli bir şekilde kavuşalım. Her birimiz, bayramın huzurunu güven içinde yaşamalıyız” ifadelerini kullandı.
Gül, mesajını şu şekilde tamamladı: “Allah’tan, Ramazan Bayramı’nın, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın, sağlık, mutluluk ve bereket dolu geçmesini diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.