© Haber Hanesi 2014 - 2025

Akedaş'tan Milli Trafo Hamlesi

Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta tüketicilerine kaliteli ve kesintisiz enerji arzı için bir taraftan teknoloji ve altyapıya önemli yatırımlar yapan diğer taraftan ise inovatif Ar-Ge projeleri geliştiren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. çevrimiçi seminerde sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Sektöre büyük fayda sağlayan Ar-Ge Projelerine her geçen gün yenilerini ekleyen AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. “Milli Olarak Trafo Çekirdek Sacının Yerli Üretiminin Sağlanması için Fizibilite Çalışması” konulu Ar-Ge Projesiyle ilgili çevrimiçi seminer düzenledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun desteğiyle yürütülen projeye yönelik, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerde, aynı zamanda proje paydaşlarından olan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Zenithar temsilcileri,  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve TEDAŞ temsilcileri, Datsan, Beta ve Enpay gibi elektromekanik sektör temsilcileri, ELDER ve Elektrik Dağıtım Şirketlerinden temsilciler ile Üniversitelerden akademisyenler yer aldı.

Moderatörlüğünü N. Didar Akar’ın üstlendiği, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi Ar-Ge Şefi Tuba Avşar,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Celal Kurşun, Zenithar temsilcileri Süheyla Işık ve T. Rauf Holdur, Beta Transformatör Ar-Ge Müdürü Gökmen Akyıldız ve Datsan Transformatör kurucu ortağı Seyithan Karaozan’ında söz aldığı seminerin açılış konuşması, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz konuşmasında; “Bu projeyi; Kamu, sektör ve sanayi için önemli görüyoruz. Türkiye’nin mevcut ihtiyaçlarını karşılamak, ithalata bağımlılığı en aza indirmek, yurt dışına ihraç edilebilecek ara malzemelerin ithalatını azaltmak ve ilerleyen teknolojide değerli bir Ar-Ge altyapısı kazanmak adına, bu projenin çıktılarını ivedilikle ve ayrıntılarıyla değerlendireceğiz” dedi.

2021 Temmuz döneminde EPDK tarafından kabul edildikten sonra çalışmalarına başlanarak AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Ar-Ge Merkezi koordinatörlüğünde Aralık ayı itibari ile başarılı bir şekilde tamamlanan projeyi konu alan seminerde; proje ile dünyada üretimi sadece belli bazı ülkelerde bulunan ve stratejik öneme sahip silisli sacın ülkemizde devlet destekli üretiminin nasıl yapılabileceği ile var olan dışa bağımlılığın nasıl ortadan kaldırılacağına dair yapılan fizibilite çalışmaları, silisli sacın üretim süreci ve üretim aşamaları, Türkiye’nin Demir-Çelik sektöründeki konumu, Türkiye’deki Demir-Çelik yatakları, silisli sac üretiminde Silisyumun (Si) önemi ve projenin ülke ekonomisine katkısı hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Kırsala Dev Hizmet! 2 Bin 600 Metrelik Hat Hizmete Girdi

Kahramanmaraş Afşin'de KASKİ tarafından 11 milyon TL yatırımla tamamlanan kanalizasyon projesi bölgeye modern ve güçlü altyapı kazandırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.

AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak

Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi

66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

TÜM HABERLER