Ali Keklik Diaspora’yı öykülerle anlattı!
KÜLTÜR-SANATGenç gazeteci yazar Ali Keklik, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla okurlarına yeni kitap müjdesi verdi.
Maraş Fısıltı ve Filmle Gez haber sitelerinin sorumlu yazı işleri müdürü Ali Keklik, yapmış olduğu açıklama ile okurlarına yeni öykü kitabı müjdesi verdi. Genç yazar bu kitabında Diaspora’yı 5 farklı öykü ile anlatacak. Diaspora kitabı Kasım ayında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
İşte Ali Keklik’in o açıklaması:
Diaspora kitabının konusu nedir?
Diaspora kelime anlamıyla, çok uzun bir zamandan beri bir kavim, ulus veya inanç mensuplarının ana yurtlarından koparak başka yerlerde azınlık olarak yaşamalarını temsil ediyor. Sözcük hem kopma eylemini hem de kopup azınlık olarak yaşayan kimseleri ifade ediyor. Bu kitapta sizlere bir kavim, etnik kimlik, ulus veya inanç mensuplarından bahsetmeyeceğim. İnsanların ana benliklerinden ayrılarak duygu ve eylemleriyle toplumdan nasıl koptuklarını, kaleme aldığım 5 farklı öykü ile anlatmaya çalışacağım.
İnsanların zaman zaman farklı kimliklere bürünerek kendisinden büyük hayatlar yaşamayı denemeleri, toplumda sıkça rastladığımız sorunların başında geliyor. İnsanlar hep özendiği kişilerin kimliklerine bürünmek istiyor, onlar gibi olmayacaklarını anlayınca da kolayca pes ediyor. Basit ve kolay olanı tercih ederek kimlik karmaşası yaşayabiliyorlar. Hayatları boyunca ise hep bir eksiklik hissederek hiçliklerinde kaybolup gidiyorlar…
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Sahnesinde Büyük Coşku: Çocuk Tiyatrosu Günleri İlgi Görüyor
Şehitkamil’de çocuklar için sanat dolu günler başladı. Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatrosu Günleri, renkli görüntüler ve yoğun katılımla kapılarını açtı. Minik izleyicileri tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturan etkinlik, hem eğlenceli hem de öğretici içerikleriyle dikkat çekiyor.
SANKO Sanat Galerisi’nde Işık ve Duygu Buluşması: Özkan ve Tecimer’den Fotoğraf Sergisi
Resim öğretmenleri Işın Özkan ve Celalettin Tecimer, SANKO Sanat Galerisinde fotoğraf sergisi açtı.
SANKO Sanat Galerisi’nde İki Usta İsimden Fotoğraf Buluşması
Resim öğretmenleri Işın Özkan ve Celalettin Tecimer, 3 Nisan 2026 tarihinde SANKO Sanat Galerisinde fotoğraf sergisi açacak.
SANKO Sanat Galerisi’nde “Zamanın Sessiz Tanıkları” Sergisi
Ressam Bünyamin Ağbal, “Bünyamin Ağbal ile Toprak Renginde Zaman Ötesi” resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Cemil Candaş’tan SANKO Sanat Galerisi’nde “Sessizliğin Renk Dili” Sergisi
Ressam Cemil Candaş, SANKO Sanat Galerisinde, “Sessizliğin Renk Dili” temalı resim sergisi açtı.
“Hatice Aydoğan ile Mavi Nefes” SANKO'da Sanatseverlerle Buluştu
Ressam Hatice Aydoğan, “Hatice Aydoğan ile Mavi Nefes” resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.