© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya Halkı Kahramanmaraş İtfaiyesi'ne Teşekkür Etti

Söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Antalya’nın Manavgat ilçesine giden Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Ahmetler Mahallesi’ndeki çalışmalarını tamamladı. Mahalle Muhtarı Zor, “Kahramanlar! Kahramanmaraşlılara çok selamlarımı iletin. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. Ekipler, belirlenen yeni bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personelleri Antalya’da yangın söndürme çalışmalarına desteğini sürdürüyor. Toplamda 6 araç ve 13 personelle bölgeye intikal eden ekipler Manavgat’ın Ahmetler Mahallesi’nde çalışmalarını tamamladı. Bölgede başarıyla gerçekleştirilen müdahaleler sonrası yangının kontrol altına alınması bölge halkını sevindirdi. Ahmetler Mahalle Muhtarı Şükrü Zor çalışmalarını tamamlayarak bölgedeki farklı bir yangın bölgesine intikal edecek ekiplere teşekkür etti. Muhtar Zor, “Gittiğinizde sevgili Kahramanmaraşlılara çok selamlarımızı iletin. Sayın Belediye Başkanıma saygılarımı, sevgilerimi iletin. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Ömür boyu mutlu olun. Cenabı Allah hayırlı yolculuk versin” ifadelerini kullandı.

 

Kahramanlar Gündoğmuş’a İntikal Etti

Ahmetler Mahallesi’nden Gündoğmuş Semir mevkiine kırsalına intikal eden ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Bölgedeki tüm ekiplerle koordineli şekilde ilerleyen çalışmalarla, binlerce hektar orman arazisinde söndürmeye çalışılıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ekiplerin bölgedeki yangın kontrol altına alınana kadar çalışmalara destek vermeyi sürdüreceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER