Atatürk Heykelleri Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde Ziyaretçileriyle Buluşuyor
KÜLTÜR-SANATHeykeltıraş Selçuk Yazıcı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecindeki mücadeleleri heykeller ve panolarla geleceğe taşıyor.
Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecindeki mücadeleleri sanatın diliyle anlatan “Atatürk Heykelleri: Cesaretin ve İlhamın Sergisi”, 26 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında SANKO Sanat Galerisi’nde açık kalacak.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e gelişinin 92’nci, Antep’e Gazi Ünvanı verilişinin 104’üncü yılı kapsamında açılacak sergi, Atatürk ve Cumhuriyet’in inşa sürecinde önemli roller üstlenen İsmet İnönü, Mehmet Akif Ersoy, Halide Edip Adıvar, Hasan Tahsin, Sabiha Bengütaş, Afet İnan, Zübeyde Hanım ve Sabiha Gökçen gibi isimlerin yaşamları ve katkılarını sanat aracılığıyla izleyiciye aktarıyor.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ocak 1933’te Gaziantep’e gelmiş, Antep’e 8 Şubat 1921’de Gazi Unvanı verilmişti.
Heykeltıraş Selçuk Yazıcı, heykellerin, yalnızca estetik deneyim değil, aynı zamanda tarihsel bir bilinç ve duygusal bağ kurmayı amaçladığını söyledi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde doğan ve çalışmalarını Bodrum’da sürdüren Yazıcı, tarihsel figürlerin yüz ifadelerindeki kararlılık ve olayların duygusal derinliğinin, Cumhuriyet’in değerlerini vurgulamada önemli rol oynadığını kaydetti.
Tarihsel figürlerin duygusal derinliğini ve fiziksel gerçekliğini doğru yansıtmanın büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Araştırma sürecinde arşiv fotoğrafları, belgeler ve biyografilerden faydalanıyorum. Ayrıca, aile üyeleriyle ya da tarihçilerle görüşerek detaylı bir altyapı oluşturuyorum” dedi.
Eserlerinin, gençlerde geçmişin kahramanlık hikayelerini daha derinlemesine hissettirerek ilham ve sorumluluk duygusu oluşturabildiğini vurgulayan Yazıcı, “Özgürlük, eşitlik ve insanlık onuru için mücadele eden toplumlar, her zaman ileriyi hedefler. İşte bu nedenle Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’nin verdiği mücadele, dünya için bir ilham kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Heykeller ve panoların, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecindeki zorlukları ve mücadeleleri gözler önüne serdiğini anlatan Yazıcı, Cumhuriyet’in temel değerlerini vurgulayarak gençlere ilham kaynağı olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Selçuk Yazıcı’nın heykellerinin yanı sıra, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinde çekilen fotoğraflar, Antep Savunması dönemi fotoğrafları ve Atatürk Ressamı olarak bilinen Etem Çalışkan’ın çizdiği Atatürk fotoğrafları da sergilenecek.
“Atatürk Heykelleri: Cesaretin ve İlhamın Sergisi” SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 26 Ocak 2025, pazar günü saat 12.00’de açılacak.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Sahnesinde Büyük Coşku: Çocuk Tiyatrosu Günleri İlgi Görüyor
Şehitkamil’de çocuklar için sanat dolu günler başladı. Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatrosu Günleri, renkli görüntüler ve yoğun katılımla kapılarını açtı. Minik izleyicileri tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturan etkinlik, hem eğlenceli hem de öğretici içerikleriyle dikkat çekiyor.
SANKO Sanat Galerisi’nde Işık ve Duygu Buluşması: Özkan ve Tecimer’den Fotoğraf Sergisi
Resim öğretmenleri Işın Özkan ve Celalettin Tecimer, SANKO Sanat Galerisinde fotoğraf sergisi açtı.
SANKO Sanat Galerisi’nde İki Usta İsimden Fotoğraf Buluşması
Resim öğretmenleri Işın Özkan ve Celalettin Tecimer, 3 Nisan 2026 tarihinde SANKO Sanat Galerisinde fotoğraf sergisi açacak.
SANKO Sanat Galerisi’nde “Zamanın Sessiz Tanıkları” Sergisi
Ressam Bünyamin Ağbal, “Bünyamin Ağbal ile Toprak Renginde Zaman Ötesi” resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Cemil Candaş’tan SANKO Sanat Galerisi’nde “Sessizliğin Renk Dili” Sergisi
Ressam Cemil Candaş, SANKO Sanat Galerisinde, “Sessizliğin Renk Dili” temalı resim sergisi açtı.
“Hatice Aydoğan ile Mavi Nefes” SANKO'da Sanatseverlerle Buluştu
Ressam Hatice Aydoğan, “Hatice Aydoğan ile Mavi Nefes” resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.