AYINTAB BASTASI TEMALI RESİM SERGİSİ
GÜNDEMRessam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisini, 2 Şubat 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverle ile buluşturacak.
Sergide, sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl evrildiğini keşfedeceğini ifade eden Gülümay Çiraz, “İçsel dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacak, birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız” dedi.
Deneyimlerin sanatını zenginleştiren ve farklı perspektiflerle tanışmasına olanak tanıyan unutulmaz anılara dönüştüğünü anlatan Çiraz, şunları kaydetti:
“Sanatın türevli olması beklenmektedir. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırır. Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılır. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardımcı olur.
Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz. Oluşum sürecindeki duygu, düşünce ve zaman kavramları bütüne ulaşmamızı sağlar. İçsel dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir.”
Doğup büyüdüğü Gaziantep’te sergi açmanın kendisi için çok anlamlı ve özel olduğunu dile getiren Çiraz, “Gaziantepli sanatseverler ile sanatın büyülü dünyasında buluşacağım için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.
Gülümay Çiraz’ın 27 eserinin yer alacağı “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.
GÜLÜMAY ÇİRAZ
Gülümay Çiraz, 1969 yılında Gaziantep’te doğdu. Gazi İlköğretim Okulu, Gaziantep Kız Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Gaziyurt Matbaa ve Ambalaj’da grafiker olarak çalıştı.
Türkiye'nin değişik illerinde görsel sanatlar öğretmenliği yaparak, sanatın sihirli dünyasını paylaşan sanatçı, 2010 yılından beri Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nde karakalem resim, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya resim eğitimleri veriyor.
“Sanat benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğundan Ankara’daki atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum” diyen sanatçı, sanatın; duygu ve düşünceleri ifade etmenin aracı ve kendisi için ifade özgürlüğü anlamına geldiğini söylüyor.
Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılan sanatçının, birçok kurum ve kuruluş koleksiyonunda eserleri bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.